Af Ritzau - 21/01-17 14:21; Opdateret: 21/01-17 15:43

Merkel vil søge kompromisser med TrumpMerkel vil søge kompromisser med Trump

Den nyindsatte amerikanske præsident har gjort sine overbevisninger klart, siger Tysklands kansler.

storybild

Den tyske kansler Angela Merkel lover lørdag, at hun er klar til at finde kompromisser med USA's præsident Donald Trump. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Hannibal Hanschke)

Den tyske kansler Angela Merkel lover lørdag, at hun er klar til at finde kompromisser på områder som handel og militærbudgetter sammen med USA's præsident Donald Trump.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hun fortæller samtidig, at hun vil arbejde for at bevare det vigtige forhold mellem Europa og USA.

- Jeg vil sige to ting i forhold til talen. For det første tror jeg stærkt på, at det er bedst for os alle, hvis vi arbejder sammen på et grundlag af regler, fælles værdier og fælles handling i det internationale økonomiske system og i international handel, og at vi bidrager til de militære alliancer, siger hun.

- For det andet vil det transatlantiske forhold ikke blive mindre vigtigt i de kommende år, end det har været i de seneste år. Og det vil jeg vil arbejde for.

USA er Tysklands største handelspartner, og forholdet mellem de to lande er blomstret under tidligere præsident Barack Obama.

Det blev ifølge nyhedsmediet Politico også markeret ved, at Obamas sidste officielle telefonopkald var til netop Merkel. De to statsledere er også kendt for at have opbygget et tæt personligt bånd.

Modsat har Trump allerede før sin indsættelse vakt opsigt ved at kritisere kanslerens beslutning om at åbne de tyske grænser for flygtninge i 2015.

Også i Tyskland har der lydt hårde toner mod den nye amerikanske præsident. Vicekansler Sigmar Gabriel sagde fredag, at tyskerne skulle forberede sig på en hård tid under Trump.

Det vækker især bekymring i den tyske regering, at den nye præsident angiveligt vil arbejde for at lukke USA's grænser for udenlandske varer.

Halvdelen af Tysklands bruttonationalprodukt kommer netop fra eksport til andre lande.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe skandale ved OL: Fuld atlet...
bt.dk
Sarah Louise delte vovet billede på...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx