Af - 24/04-17 14:11; Opdateret: 24/04-17 16:22

Frankrigs (måske) nye præsident er 39: Hans kone er 64 og bedstemor til syvFrankrigs (måske) nye præsident er 39: Hans kone er 64 og bedstemor til syv

Der er næsten 25 års forskel mellem forhåndsfavoritten til den franske præsidentpost, Emmanuel Macron, og hans 64-årige hustru.

Bildstrecke im Grossformat »

Frankrigs næste præsident kan blive den yngste i nyere fransk historie. Førstedamen derimod bliver i givet fald næsten 25 år ældre end præsidenten og bedstemor til syv.

Han er 39, hun er 64 - og sammen er de godt på vej til at indtage Elysée-palæet i Paris.

Søndag aften kunne centrumpolitikeren Emmanuel Macron kalde sig for vinder af første runde af det franske præsidentvalg. Nu skal han i den anden og afgørende runde kæmpe om vælgernes gunst mod højrepopulisten fra Front National, Marine Le Pen.

Par med denne aldersforskel bliver sammen
Par med denne aldersforskel bliver sammen

Lige nu tegner det godt for Macron. Han er den unge, karismatiske kandidat, der har skabt sin egen politiske bevægelse og lover vælgerne en ny start. Efter valget søndag samler de øvrige kandidater sig bag ham, og flere franske toppolitikere erklærer sig som hans støtter.

Skulle det lykkes Macron at samle de nødvendige stemmer, bliver Frankrigs nye præsidentfrue den 64-årige Brigitte Trogneux.

Historien om Macron og Trogneux er både rørende og usædvanlig. Det er et autentisk kærlighedsdrama om en elev, der forelsker sig lidenskabeligt i sin lærerinde. Om hans forældre, der modsætter sig forholdet og forsøger at ødelægge det, og endelig den fantastiske fortælling om, hvordan den tidligere elev og hans lærer har fulgtes som mand og kone i tykt og tyndt lige siden.

Andreas er dobbelt så gammel som Simon: - Vi 'bondede' over Pokémon
Andreas er dobbelt så gammel som Simon: - Vi 'bondede' over Pokémon

Emmanuel Macron var teenager, da han på gymnasiet i en alder af blot 15 fik den næsten 25 år ældre Brigitte Trogneux til fransk og drama. Kort tid efter var Macron klar over, at han havde mødt sit livs kærlighed.

En tidligere klassekammerat fra det katolske gymnasium i det nordlige Frankrig husker udmærket, at det slog gnister mellem Macron og hans lærerinde.

- Hun plejede at læse hans opgave højt hele tiden. Hun var dybt fascineret af hans evner til at skrive, har klassekammeraten engang fortalt til en fransk avis.

- Hun brugte altid ham som eksempel. Hun var fuldstændig overvældet af hans litterære talent. Han skrev digte, og hun læste dem hele tiden højt.

Her er X Factor-Samantas  21 år ældre kæreste
Her er X Factor-Samantas 21 år ældre kæreste

På det tidspunkt var hun gift og mor til tre børn. En af hendes egne børn gik sågar i samme klasse som Macron.

Macrons forældre var mildt sagt ikke begejstrede over sønnes flirten med lærerinden, og de bad Trogneux holde sig væk. I et forsøg på at stoppe forholdet sendte de sønnen til Paris, hvor Emmanuel Macron gjorde sin studentereksamen færdig, men han kunne ikke glemme sin lærerinde. De ringede sammen hele tiden og tilbragte timevis i telefonen.

- Du slipper ikke for mig. Uanset hvad, du gør, gifter jeg mig med dig, skulle den dengang 17-årige Macron have sagt til sin lærerinde. Det fortalte Trogneux sidste år i et interview med magasinet Paris Match.

11-årig bliver snart Englands yngste mor: Skal føde om en måned
11-årig bliver snart Englands yngste mor: Skal føde om en måned

I en tv-dokumentar har Brigitte Trogneux tidligere fortalt om, hvordan tingene begyndte at udvikle sig, da hun og Macron skulle omskrive et italiensk teaterstykke sammen.

- Vi skrev, og lidt efter lidt blev jeg fuldstændig charmeret af hans intelligens. Lidt efter lidt overvandt han min modstand på en utænkelig måde med tålmodighed.

Hun holder dog detaljerne om, hvornår de to blev kærester, tæt ind til kroppen.

- Igen vil nogensinde få at vide, hvornår vores historie udviklede sig til en kærlighedshistorie. Det tilhører os. Det er vores hemmelighed.

Og selv om omverdenen havde travlt med at fordømme forbindelsen på grund af den store aldersforskel, var den ikke noget problem for parret selv.

- Han var ikke en teenager. Han havde ligeværdige venskaber med andre voksne, har Trogneux fortalt.

Forsker: Fuldstændig sikkert at Macron bliver præsident
Forsker: Fuldstændig sikkert at Macron bliver præsident

Det var først, da Macron blev 18, at de to officielt blev et par. Hun forlod sin mand og flyttede til Paris for at være sammen med ham - og de har været sammen lige siden.

Under den igangværende valgkamp har Brigitte Trogneux været en aktiv støtte for sin mand, og hun ses ofte ved hans side.

- Hvis jeg bliver valgt - nej, undskyld - når vi bliver valgt - så vil hun være der med en rolle og en plads, fortalte Macron - ifølge britiske Daily Mail - til en fransk tv-station under første del af valgkampen.

Valget bliver afgjort den 7. maj, hvor franskmændene går til stemmeurnerne igen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki ude efter tre timer langt...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Sneen på vej tilbage over Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx