Af - 21/05-15 19:46

Trofæjæger fra Texas skyder truede næsehorn: Nu er han selv jaget vildtTrofæjæger fra Texas skyder truede næsehorn: Nu er han selv jaget vildt

Efter tre dage på savannen har en trojæger fra Texas nu skudt og nedlagt et af de truede sorte næsehorn i en meget kontroversiel jagt.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er nu lykkes den ombruste trofæjæger fra Texas Corey Knowlton at skyde og dræbe en af verdens få tilbageværende sorte næsehorn.

Efter tre dages jagt i Namibia nedlagde han det store dyr med fire skud.

- Det er en følelsesladet oplevelse hver eneste gang, du taget et dyrs liv, sagde Corey Knowlton umiddelbart efter, han havde skudt næsehornet til CNN.

For knap halvandet år siden købte den 36-årige jæger retten til at skyde næsehornet for 350.000 dollars svarende til 2,3 millioner kroner.

Rekordmange næsehorn er i år dræbt i Sydafrika
Rekordmange næsehorn er i år dræbt i Sydafrika

Næsehornet var udpeget af myndighederne i Namibia, som også var med på jagten for at kontrollere, at næsehornet blev skudt på en forsvarlig måde. Men selvom jægeren har retten på sin side, har han alt fra dyreorganisationer, private på nettet og kendte på nakken.

Twitter eksploderer lige nu med folk, som fordømmer jægeren, der har nedlagt et af de truede sorte næsehorn. Ifølge savetherhino.org er der kun cirka 5.000 tilbage i verden.

Sådan slår krybskytterne et næsehorn ihjel
Sådan slår krybskytterne et næsehorn ihjel


Ifølge USA Today frygter Corey Knowlton for sit liv.

Han fortæller, at han får så mange dødstrusler, at politiet og FBI arbejder for at beskytte ham. Og på Twitter sendes der også flere truende beskeder fra stærkt oprørte brugere, som metroxpress dog ikke vil gengive.

TV: Se den nuttede og grimme næsehornsunge
TV: Se den nuttede og grimme næsehornsunge


Det er 18 måneder siden, Corey Knowlton købte retten til at skyde næsehornet. Det skete under en auktion, som The Dallas Safari Club holdt, og pengene går angiveligt til at beskytte den truede dyreart.

- Jeg tror ikke, jeg kunne have skabt mere opmærksomhed omkring det sorte næsehorn, end jeg har gjort med den her jagt, som har givet så meget kritik og så meget ros fra begge sider, sagde Corey Knowlton til CNN som fulgte og optog hele turen, efter at han havde skudt det store dyr.

Men det argument gør ikke modstanderne mere forsonende, og International Fund for Animal Welfare kalder trofæjagter for et korrupt foretagende.

Kun fem hvide næsehorn tilbage
Kun fem hvide næsehorn tilbage


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Qvortrup er 'glad': Første dom i Se...
bt.dk
Magnussen vil ikke tale om det: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx