Af - 25/04-15 21:36

OVERBLIK: Dødstallet stiger i Nepal efter jordskælvOVERBLIK: Dødstallet stiger i Nepal efter jordskælv

Lørdag formiddag ramte et voldsomt jordskælv Nepal. Mx.dk giver her et overblik over dagens centrale nyheder om katastrofen.

Bildstrecke im Grossformat »

Dødstallet fortsætter med at stige, efter at et kraftige jordskælv, som målte 7,8 på richterskalaen, ramte Nepal.

Nepals informationsminister, Minendra Rijal, siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at dødstallet muligvis kan nå helt op på 4.500.

Det er omkring tre gange så mange, som der lørdag aften dansk tid er meldt omkommet.

TV: Så omfattende er ødelæggelserne i Nepal
TV: Så omfattende er ødelæggelserne i Nepal

Tidligere skrev landets finansminister, Ram Sharan Mahat, på Twitter, at antallet af dræbte meldes oppe på 1.457. Han har oplysningerne fra Nepals hær, der deltager i redningsarbejdet.

- De største ødelæggelser har fundet sted i Gorkha-distriktet, epicentret for jordskælvet, siger informationsministeren med henvisning til et område vest for hovedstaden Kathmandu.

Samtidig siger nepalesisk politi ifølge dpa til nyhedssitet Kantipur, at 45.000 mennesker er kvæstede.

Informationsministeren tilføjer, at Nepals hær har indledt en redningsaktion med helikoptere, der har særligt udstyr som gør det muligt at søge efter overlevende, selv om det er mørkt.

Den danske udviklingsminister Mogens Jensen (S) meddelte lørdag eftermiddag, at Danmark i første omgang støtter ofrene med fem millioner kroner, og at man følger udviklingen løbende for at se, om der skal ydes ekstra støtte.

- Det er op til fem millioner kroner. De står til rådighed til sådanne situationer som de her, hvor der er behov for akut at kunne trække på midler, siger Mogens Jensen til Ritzau.

Ifølge ministeren har Red Barnet hævet 750.000 kroner fra puljen, og Folkekirkens Nødhjælp oplyser, at organisationen har trukket to millioner kroner ud. Røde Kors er også til stede.

Hundreder frygtes dræbt efter jordskælv I Nepal
Hundreder frygtes dræbt efter jordskælv I Nepal

Når man har fået det fulde overblik over situationen, vil ministeren overveje, om der er brug for, at Danmark sender yderligere midler til Nepal.

- Vi støtter jo også gennem FN's generelle nødhjælpsfond, hvor Danmark har bidraget med 100 millioner kroner, siger han.

Mød 12 stærke kvinder, der kæmper med naturkatastrofer og slaveri
Mød 12 stærke kvinder, der kæmper med naturkatastrofer og slaveri

Nødhjælpen skal lige nu gå til at dække helt basale behov hos de jordskælvsramte i Nepal, siger Per Bjerre, pressechef i Folkekirkens Nødhjælp:

- Midlerne skal gå til tæpper og telte, så de kan holde varmen, for det er koldt om natten. Derudover er det helt basale ting som mad og vand, siger han.

Norge vil bidrage med 30 millioner kroner til Nepal efter skælvet, har den norske udenrigsminister, Børge Brende, tilkendegivet på Twitter.

/Ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx