Af Webstud/AS - 26/05-17 10:26

Grædende Zuckerberg hyldes efter følelsesladet tale: Han bliver præsidentGrædende Zuckerberg hyldes efter følelsesladet tale: Han bliver præsident

Skaberen af Facebook vendte tilbage til Harvard University for at lykønske nyuddannede og selv modtage sin grad - 12 år efter, at han droppede ud. Det blev en følelsesladet seance.

I videoen herover kan du se Mark Zuckerbergs fulde tale

Det er sjældent, at man hører Facebook-stifter Mark Zuckerberg tale, og da især ikke med følelserne udenpå tøjet. Det skete imidlertid på verdens mest prestigefyldte universitet, Harvard University, da Mark returnerede for at modtage sin ærestitel.

Det skriver Telegraph.

Facebook hyrer 3000 til at fjerne drab og selvmord
Facebook hyrer 3000 til at fjerne drab og selvmord

Mark Zuckerberg returnerede torsdag til det sted, hvor han for 12 år siden startede med at programmere Facebook. Fans og dimittender var naturligvis spændte på talen, men der var også lagt i kakkelovnen til en forløsende dag for Mark selv:

- Hvis jeg gennemfører den her tale, vil det være første gang at jeg faktisk gennemfører noget på Harvard, sagde den 33-årige programmør, da han lykønskede de nyuddannede unge mennesker, som havde trodset regnen for at høre Mark tale.


Facebook vil foreslå tilkøb under samtaler mellem brugere
Facebook vil foreslå tilkøb under samtaler mellem brugere

For indirekte at diskutere elefanten i rummet, nemlig Donald Trump, skiftede Zuckerberg hen mod enden af talen emne til immigration. Her nævnte han en personlig oplevelse med en elev, som frygtede, at han kunne blive deporteret.

Otte mænd ejer lige så meget som det halve af Jorden
Otte mænd ejer lige så meget som det halve af Jorden

At fortælle historien om den ukendte person, han agerer mentor for, fik hans stemmebånd at dirre og øjne til at fyldes med tårer:

- Han var ikke sikker på, om det land, han kalder hjem - det eneste han har kendt - ville nægte ham hans drøm om at gå på college, fortalte Mark Zuckerberg, med henvisning til den udokumenterede elevs immigrationsstatus.

Facebook-stifter vågner hver morgen op til denne lækre kendte stemme
Facebook-stifter vågner hver morgen op til denne lækre kendte stemme

Facebook-skaberen havde ville give drengen en gave og derfor spurgt, hvad han ønskede sig, hvortil drengen havde svaret, at han ønskede en bog om social retfærdighed.

- Her har vi en ung fyr, som har enhver grund til at være kynisk… [Men] han har ikke ondt af sig selv. Hvis en gymnasieelev, som ikke ved, hvad fremtiden bringer, kan gøre sin del for at bevæge verden fremad, skylder vi verden også at gøre vores del.


- Jeg kan ikke engang fortælle hans navn, fordi jeg ønsker ikke at sætte ham i fare for at blive deporteret, afsluttede Mark med tårer i øjnene.

Facebook overvejer advarselsmærke på tvivlsomme nyheder
Facebook overvejer advarselsmærke på tvivlsomme nyheder

Talen blev livestreamet på Harvards og Zuckerbergs egen Facebook-profil, hvor den har fået millioner af visninger og affødt megen positiv respons på andre sociale medier. Her bliver håbet om, at Mark en dag bliver præsident, bragt på banen igen.


Sådan starter fire af verdens mest succesfulde mænd deres dag
Sådan starter fire af verdens mest succesfulde mænd deres dag

Det var da heller ikke kun tårevædede øjeblikke, publikum lagde øre til under ærescermonien. Afslutningsvis lykønskede Zuckerberg de graduerede elever:

- I har alle gennemført noget, jeg ikke kunne, fortalte amerikaneren, som har en personlig formue på over 400 milliarder kroner, med reference til at han - modsat sit publikum - aldrig nåede at fuldføre sin uddannelse.

Facebook-stifter vil udrydde sygdomme med stor donation
Facebook-stifter vil udrydde sygdomme med stor donation

Men det var heller ikke kun eleverne, som fik huen på hovedet. Zuckerberg kunne, omgivet af sine forældre, endelig fejre sin uddannelse fra Harvard - 12 år efter at han droppede ud. 'Mor, jeg har altid sagt, at jeg ville tage tilbage og få min uddannelse':

LÆS OGSÅ: Facebook 'dræber' to millioner brugere ved en fejl

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drukneulykke ved Rødvig Stevns: Én...
bt.dk
Mystisk opslag: Linse fortryder et...
bt.dk
Dansk landsholdslegende flirter med...
bt.dk
Tidligere drabschef om kriminaliteten...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx