27/02-14 22:43

Ruslandsekspert: Ukraine bliver snart deltRuslandsekspert: Ukraine bliver snart delt

Der går ikke længe, før Ukraine bliver delt, lød budskabet fra en ekspert i aftes, da Debatten på DR2 rullede over skærmen med fokus på EU og Ukraine.

storybild

Der går ikke længe, før Ukraine bliver delt, lød budskabet fra en ekspert i aftes, da Debatten på DR2 rullede over skærmen med fokus på EU og Ukraine. (Billede: Polfoto)

Efter væbnede prorussiske aktivister tidligere i dag indtog lokalregeringens parlamentsbygning på halvøen Krim i Ukraine, satte Debatten på DR2 i aftes fokus på Ukraines vaklende fremtid.

Russisk flag vajer over ukrainsk regeringsbygning
Russisk flag vajer over ukrainsk regeringsbygning

En af debattørerne er ikke i tvivl:

- Jeg tror, Ukraine bliver delt. Det er medmindre EU beslutter sig for at gå tilbage til den plan, hvor der bliver udskrevet valg til den 25. maj, og Janukovitj bliver anerkendt som præsident. Det anser jeg som helt udelukket, siger Anna Libak, der er redaktør på Weekendavisen, uddannet sprogofficer i russisk og har været korrespondent i Rusland.

Ekspert: Ny leder af Ukraine er på umulig opgave
Ekspert: Ny leder af Ukraine er på umulig opgave

Værten på programmet, Clement Kjersgaard, fik slået fast, hvor sandsynligt Libak mener, dette scenario er.

- Det er fuldkomment sandsynligt. For mig er spørgsmålet i virkeligheden også, om russerne tager hele det tværindustrielle område med, hvor våbeneksporten til Rusland er, og hvor al kul, stål og jern er, siger Libak.

Ukraine: Protestleder skal lede regering
Ukraine: Protestleder skal lede regering

Anders Fogh Rasmussen, Natos generalsekretær, opfordrer Rusland til ikke at handle på nogen måde, der kan øge spændingerne eller føre til misforståelser. Samtidigt opfordrede den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, Rusland til at slutte sig til USA og andre allierede for at hjælpe til med at stabilisere Ukraine.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Supermodel chokerer fans: Blev gift...
bt.dk
Makabert ligfund i dybfryser skaber...
bt.dk
Chokeret familie søger hjælp: Hvem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx