Af - 14/09-13 12:27

Hér bliver du smidt tre år i fængsel for twitter-brugHér bliver du smidt tre år i fængsel for twitter-brug

Tweeter du nedladende eller usandt om regeringen, og bliver din besked re-tweetet 500 gange, så ryger du i fængsel. I tre år.

storybild

Tweeter du nedladende eller usandt om regeringen, og bliver din besked re-tweetet 500 gange, så ryger du i fængsel. I tre år. (Billede: Polfoto)

Hvor har man dog lavet sådan en lov, tænker man?

I Maos land. Kina. Hvor ellers.

Loven er det seneste tiltag i en lang række love nedsat af regeringen, der skal sikre, at befolkningen ikke ytrer sig kritisk om republikken Kina eller det kommunistiske parti, som enerådigt har styret landet siden 1949.

LÆS OGSÅ: Dansk politi taler italiensk på Twitter

Loven, som er vedtaget af Kinas 'Supreme People's Court', foreskriver, at man straffes med fængselsstraf i tre år, hvis man tweeter nedladende eller usandt om regeringen, og beskeden re-tweetes 500 gange eller får mere end 5.000 views

Det skriver globalvoicesonline.org.

Ifølge Xinhua news er Shen Yang, der er professor på Wuhan univeritetet med speciale i mikro-blogging, begejstret over den nye lov. Han mener, at den vil være med til at 'rydde op' på internettet.

Gennem den seneste måneds tid har den kinesiske regering tilbageholdt en række mistænkte efter skærpet overvågning af internettet.

LÆS OGSÅ: Kina udfaser brugen af organer fra henrettede

I juli måned blev den kinesiske sangerinde, Wu Hongfei, tilbageholdt, efter hun på nettet havde truet med at bombe regeringen, og den kinesiske journalist, Liu Hu, blev anholdt af Beijings politi for at sprede, ifølge dem, falske rygter.

Mange kinesere har udtrykt deres fortvivlelse over den nye lov.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx