Af - 19/02-14 19:53; Opdateret: 19/02-14 22:23

Blair tilbød sin hjælp til skandaleramt avis-redaktørBlair tilbød sin hjælp til skandaleramt avis-redaktør

Dagen efter den britiske formiddagsavis News of the World blev lukket som følge af historisk aflytningsskandale, tilbød tidligere premierminister Tony Blair sin hjælp til avisens redaktør og ejer.

storybild

I mange år hed det sig, at man ikke kunne vinde et valg i Storbritannien uden at være på god fod med avisen News of the World. Måske var Blair på lidt for god fod med avisens chefredaktør Rebekah Brooks? (Billede: polfoto/arkiv)

Den britiske avis News of The World havde hacket sig ind i en dræbt piges mobiltelefon. Adskillige kendte var blevet aflyttet, og politifolk var blevet bestukket.

Trods skandalens historisk omfang tilbød tidligere premierminister Tony Blair, Labour, efter alt af dømme sin hjælp – ikke til ofrene - men til den skandaleramte avisredaktør Rebekah Brooks og mediemogul Rupert Murdoch, netop som skandalen om de ulovlige aflytninger var på sit højeste i juli 2011.

Det skriver The Guardian på baggrund af en udskrift af en e-mail fra Brooks til hendes chef James Murdoch – Rupert Murdochs søn - som er blevet fremlagt i retssagen.

Hovedpersoner i medie-skandale var elskere
Hovedpersoner i medie-skandale var elskere

I mailen skriver Brooks, at hun lige har talt med Blair i telefonen i en time, og at han tilbyder sig som 'uofficiel rådgiver' for hende selv og Rupert Murdoch. Blair råder blandt andet Brooks til at tage sovepiller, så hun kan holde hovedet koldt.

Blairs støtte til Brooks har vakt opsigt i Storbritannien, fordi den nye Labour-leder Ed Milliband krævede en fuld og tilbundsgående undersøgelse af skandalens omfang.

Rebekah Brooks nægter sig skyldig
Rebekah Brooks nægter sig skyldig

Tony Blair er gode venner med Rupert Murdoch og gudfar til en af Murdochs døtre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx