Af Ritzau - 26/09-16 14:25

Nødhjælp er endelig nået frem til fire syriske byerNødhjælp er endelig nået frem til fire syriske byer

71 lastbiler er nået frem til to oprørskontrollerede byer og to byer under regimets kontrol.

storybild

Tilhængere af den syriske præsident, Bashar al Assad, demonstrerer i Paris for at tilkendegive deres støtte til den syriske leder i hans kamp mod regimets modstandere. (Billede: Free/Colourbox)

For første gang i seks måneder er der blevet leveret nødhjælp til fire belejrede byer i Syrien, oplyser Den Internationale Røde Kors Komité ifølge BBC. Samtidig fortsætter luftangrebene mod Aleppo.

- 71 lastbiler er nået frem til de oprørskontrollerede byer Madaya og Zabadani, som ligger nær Damaskus, samt de regeringskontrollerede byer Foah og Kefraya i provinsen Idlib, hedder det.

Lastbilerne nåede frem med fødevarer, medicin og hygiejnetasker til 60.000 mennesker søndag.

FN suspenderede i sidste uge leveringer af nødhjælp til Syrien i 48 timer efter et blodigt angreb på en nødhjælpskolonne. USA og Rusland har givet hinanden skylden for angrebet.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorie for Menneskerettigheder siger, at nye luftangreb natten til mandag rystede storbyen Aleppo.

- Dusinvis af luftangreb blev rettet mod oprørskontrollerede områder i den delte by, oplyser gruppen.

Aleppo er kommet i centrum i den syriske borgerkrig, som nu er inde i sit sjette år.

Indtagelse af nye områder i Syriens største by, hvor over 250.000 mennesker er fanget, ville være den vigtigste militære sejr for regimet omkring præsident Bashar al-Assad.

Det Syriske Observatorie for Menneskerettigheder oplyser, at man har dokumenteret, at luftangreb i Aleppo siden sidste mandag har dræbt 237 mennesker - deriblandt 38 børn.

Medlemmer af Syriens civilforsvar oplyser, at omkring 400 mennesker er blevet dræbt i de seneste uger i Aleppo og dens opland.

Den del af Aleppo, der er kontrolleret af oprørere, har været under konstante angreb, siden regimet tidligere på ugen varslede en ny offensiv.

EU's udenrigschef Federica Mogherini og EU-nødhjælpskommissær Christos Stylianides sagde søndag, at lidelserne blandt civile syrere er et uacceptabelt brud på international humanitær folkeret.

Samtidig fordømmer de både bombningerne, angrebet på en nødhjælpskonvoj i sidste uge og lukningen af vandforsyningen til de indbyggere, der stadig opholder sig i byen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaklub har fundet sin nye...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Go' Morgen Danmark-vært har solgt...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmebølgen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx