Af - 31/10-14 20:27; Opdateret: 31/10-14 20:40

Brugt til velgørenhed: Her er Batmobilen som kører lovligt på vejeneBrugt til velgørenhed: Her er Batmobilen som kører lovligt på vejene

Australske Zac Mihajlovic har bygget verdens første 1989-Batmobil som kan køres på offentlige gader.

For fire år siden satte Zac Mihajlovic sig for at bygge en såkaldt 'replica' af Tim Burtons Batmobile fra Batman-filmen i 1989 der havde Miachel Keaton i rollen som Batman og Jack Nicholson som Jokeren.

I Gotham City har de Batman - I Norge har det Batlam
I Gotham City har de Batman - I Norge har det Batlam

Med hjælp fra sin egen Lucius Fox - nemlig Zacs farfar - har de nu fået bygget den færdig, og fået opfyldt alle kravene for at en bil kan køres på vejene.

- Det der gør denne Batmobil anderledes, det er simpelthen at den er lovlig. Jeg kan tage den ned for at købe ind, hvis det var det jeg ville, siger Zac Mihajlovic i videoen.

Real Madrid-stjerne til tyreløb i Batman-kostume
Real Madrid-stjerne til tyreløb i Batman-kostume

Bagmændene har prøvet at lave den så tæt på originalen som muligt, og det betød at bortset fra maskingeværer, entréhager og mulighed for at smide bomber ud af hjulene så er den præcis som bilen fra filmen. Faktisk har de fået fat i nogle af delene fra den originale bil og påsat dem på deres.

"Jeg drømte om at kysse Batman, ikke Fatman"

- Første gang jeg kørte en tur med den var helt sikkert en oplevelse. Jeg kørte på motorvejen på vej mod Gold Coast, og jeg kunne høre en mærkelig lyd. Først tænkte jeg at der var noget galt med bilen, men det viste sig faktisk at være en helikopter fra Channel 9 som jagtede mig hen af motorvejen. Det var ret mindeværdigt, siger Zac med et smil.

Forretningsmænd verden over har tilbudt kæmpe summer for bilen, men de er hver gang blevet afvist. I stedet Zac indgået et samarbejde med Make-A-Wish Foundation og brugt bilen til at skabe gode oplevelser for alvorligt syge børn. Han tropper blandt andet op iklædt Batman costume og overrasker dem, når de mindst venter det.

Se bilen og hele interviewet med Zac her:

Hvis du vil se en anden Batmobil som kan køres på offentlige veje, så tryk på linket herunder:

Den ultimative drengedrøm sat til salg
Den ultimative drengedrøm sat til salg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
Putin trækker en streg i sandet: Her...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx