Af - 29/02-16 14:21

Facebook slår ned på hadske opslag om asylansøgereFacebook slår ned på hadske opslag om asylansøgere

Hadske holdninger om asylansøgere vil ikke længere være tilladt på Facebook.

storybild

(Billede: kay Nietfeld)

Racistiske statusopdateringer vil ikke længere blive tolereret på Facebook. Sådan lyder meldingen fra Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg.

- Hadske udmeldinger over for migranter er en vigtig del af det, som vi fremover ikke vil tolerere på Facebook, siger han ifølge BBC.

Sexovergreb i Køln: Kun tre ud af 58 anholdte var fra Syrien eller Irak
Sexovergreb i Køln: Kun tre ud af 58 anholdte var fra Syrien eller Irak

Det sker efter, blandt andet det tyske justitsministerium har kritiseret det sociale netværk for at være hurtigere til at slette billeder af seksuel karakter end racistiske budskaber.

Tyskland lægger pres på store online virksomheder som Facebook, Google og Twitter, for at få dem til at respektere og følge national lovgivning, som beskytter minoriteter mod hadske ytringer, frem for primært at følge virksomhedens egne retningslinjer.

Tyskland er det europæiske land, som modtager flest asylansøgere, og det har længe skabt spændinger i landet, hvor dele af befolkningen ikke bryder sig om migranterne.

Med de seksuelle overfald i Køln nytårsnat, er situationen over for asylansøgere for alvor tilspidset, og det er det, der får de tyske myndigheder til at presse på for skrappere sanktioner mod racisme.

TV: Journalist i Køln på direkte tv: - Han tager mig på brysterne
TV: Journalist i Køln på direkte tv: - Han tager mig på brysterne

Og det ønske Mark Zuckerberg nu klar til at imødekomme. Angiveligt fordi, han har lært mere om Nazi-tysklands historie og fået forståelse for, hvorfor hadefuldt indhold rettet mod fremmede etniciteter er ulovligt og et alvorligt emne i Tyskland.

- Der er ikke plads til den slags indhold på Facebook. Og efter vi har lært mere om tysk kultur og lovgivning, har vi valgt at ændre vores tilgang til det her emne, siger Mark Zuckerberg til BBC.

Facebook-stifteren har dog ikke afsløret, hvordan Facebook konkret vil slå ned på hadefulde opslag rettet mod asylansøgere.

LÆS OGSÅ: Gunne og Blæs fra Sommer i Sunny Beach taler ud om 'luder'-klip

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
Wow: Her er Danmarks dyreste...
bt.dk
Ski-dronning sætter punktum for...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx