Af - 02/09-16 15:39

Facebooks nye teenage-app får hug: Har  store huller i sikkerhedenFacebooks nye teenage-app får hug: Har store huller i sikkerheden

Appen får kritik for at være alt for åben for voksne med gedulgte hensigter.

storybild

Med Facebooks nye app Lifestage kan brugerne lave profiler sammensat at små videoer i farverige billedrammer. (Billede: facebook)

Facebook forsøger med sin nye app Lifestage at komme ind i kampen om de lukrative teenagere, som nyere sociale medier som især Snapchat har langt bedre tag i. Det skriver flere internationale medier, blandt andre CNN og The Telegraph.

GALLERI: Nu kan du finde din gamle Arto-profil igen - og det er virkelig skægt
GALLERI: Nu kan du finde din gamle Arto-profil igen - og det er virkelig skægt

Med appen kan brugerne, der skal være 21 år eller yngre, sammensætte en profil af små videoklip, som sættes ind i en ramme, som man kender det fra netop Snapchat. For eksempel kan brugerne lave en video af deres bedste ven, likes og dislikes, deres yndlingssang eller en kort videooptagelse af deres danseevner.

Facebooks nye app kommer bare få uger, efter Instagram lancerede en lignende Snapchat-agtig video-feature. Lige nu er appen kun tilgængelig for iPhone-brugere i USA og der er ingen forlydender om, hvornår den kommer til Danmark.

Der ligger en iskold, økonomisk kalkule bag Facebooks fokus på video, skriver CNN. Annoncørerne betaler nemlig mere for video-reklamer end for eksempelvis traditionelle banner-reklamer.

GALLERI: Her er månedens sjoveste Snapchat-billeder
GALLERI: Her er månedens sjoveste Snapchat-billeder

Facebooks Lifestage-app er fuldstændig adskilt fra Facebook, og kun brugere af appen kan se profilerne. Til gengæld er alt, hvad der lægges op på profilen offentligt, ligesom Facebook ikke kan garantere, at brugerne er dem, de giver sig ud for at være.

Det store businessmedie Businessinsider havde for eksempel ingen problemer med at oprette en profil for en voksen, selv om brugerne på appen højst må være 21 år. Facebook fører nemlig ingen kontrol med brugerprofilerne, og det har fået flere tech-medier som Thenextweb til at kritisere Facebook for, at voksne med gedulgte hensigter har alt for frit spil på appen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx