Af - 27/04-14 15:03

USA nærmer sig Putins hemmelige private milliardformuerUSA nærmer sig Putins hemmelige private milliardformuer

Samtidigt med at USA i morgen forventes at udstede nye sanktioner mod Putin, satser den amerikanske regering nu på at finde de mange milliarder dollar, som USA beskylder Putin, for at have stukket i egne lommer i hemmelighed.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Det er ikke småpenge, som USA mener, Ruslands præsident Putin i al hemmelighed har lagt til side til sig selv, nemlig mellem 40 og 70 milliarder dollar ifølge New York Times.

Ingen har endnu bevist, at Putin har har forgyldt sig selv, men han er også tidligere gentagne gange blevet beskyldt af journalister, industrianalytikere, efterretningsvæsner og kritikere for at være blevet en af verdens rigeste mænd i løbet af de år, han har haft politisk magt.

Blandt andet hævdes Putin i hemmelighed at have tjent et ukendt, men flercifret milliardbeløb gennem det russiske olieselskab, Gunvor, som er verdens fjerde største olieselskab, skriver New York Times.

Indtil nu har USA rettet sine sanktioner mod Rusland og ikke mod Putin selv. Men ifølge New York Times er USA nu tæt på at rette dem mod Putins nærmeste, nemlig direktørerne for Ruslands største olieselskaber Gazprom, Rosneft og Gunvor. Og USA lader også mellem linjerne forstå, at man nuer klar over hvor Putin gemmer pengene, og at de rige selskaber ikke er et dårligt sted at lede efter de hemmelige milliarder:

- Det vil være ligesom i en gruppe, hvor pludselig alle medlemmer får smidt en bombe i hovedet. Så forstår du beskeden om, at nu kommer tingene tæt på dig, forklarer den demokratiske senator, Robert Menendez fra New Yersey til New York Times.

Putin har tidligere konsekvent afvist at have opnået privat formue gennem sin tid som leder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx