Af - 07/10-15 23:56

Danmark giver en hjertevarm lære videre til vores engelske naboerDanmark giver en hjertevarm lære videre til vores engelske naboer

Begrebet hygge er fastforankret i det danske sprog og ikke til at komme udenom. Det anerkender man på et college i London, hvor man lærer eleverne at hygge sig.

Bildstrecke im Grossformat »

"Når du fanger essensen af begrebet vil dine øjne lyse op, og dit ansigt vil lyse op i et smil, hver gang du hører ordet hygge."

Sådan lyder et uddrag af kursusbeskrivelsen af et dansk sprogkursus på Morley College i London, hvor man underviser de studerende i at... ja, hygge sig.

Klippekort til ældre bruges på hygge
Klippekort til ældre bruges på hygge

Susanne Nilsson, der underviser på det danske sprogkursus på Morley College, mener, det er vigtigt at lære eleverne om begrebet 'hygge'.

- Det er en ret stor del af den danske selvforståelse. Det er et begreb, der indgår i dansk kultur, og idet mine elever gerne vil flytte Danmark eller vil have en forståelse af Danmark, er det væsentligt at lære dem, hvad man forbinder med begrebet hygge, fortæller underviser Susanne Nilsson, der selv er født og opvokset i Danmark.

Læs om hygge-kurset her.

Selvom det måske lyder simpelt for os danskere, kan det være en vanskelig opgave at forklare, hvad hygge er.

- Det er meget subjektivt, fordi alle danskere har en idé om, hvad hygge er og har en kulturel forståelse af, hvad hygge er. Det skal jeg så formidle til eleverne, hvilket er svært, fordi det jeg finder hyggeligt ikke nødvendigvis, er det, du synes er hyggeligt, forklarer Susanne Nilsson.

1 ud af 5 unge vil ofte hellere være sammen via de sociale medier end personligt
1 ud af 5 unge vil ofte hellere være sammen via de sociale medier end personligt

Susanne Nilsson har nogle redskaber, som hun bruger i sin undervisning for at få sine elever til at forstå, hvad vi danskere mener, når vi siger, at vi hygger os.

- Gennem billeder og videoer af familiesammenkomster og stearinlys, viser jeg mine elever, hvad hygge er. Eller det kan være, at vi sætter bordene sammen i klasseværelset og skaber en intim atmosfære, imens vi spiser kanelsnegle og wienerbrød. På den måde får eleverne en opfattelse af, hvad der forbindes med at være hyggeligt, siger Susanne Nilsson.

Nye studerende må på skrivekursus
Nye studerende må på skrivekursus

Jeppe Trolle Linnet, der har lavet en Ph.d. om hygge og til daglig er direktør i firmaet Linnet research, er ikke overrasket over, at man i London underviser elever i det danske udtryk.

- Det er begrebet hygge, der dukker op, når man skal sige noget specifikt om Danmark. Hygge indkapsler nogle vigtige danske værdier i, hvordan vi godt kan lide at være sammen med andre og vores humør. Der er en del af de ting, som vi forbinder med at være dansker, som samles i begrebet hygge, og derfor er det blevet et nationalt ikon, forklarer Jeppe Trolle Linnet.

Skal computere forbydes i undervisningen?
Skal computere forbydes i undervisningen?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx