Af - 25/01-15 09:36; Opdateret: 25/01-15 10:16

Autistiske Simon blev nægtet adgang til LegolandAutistiske Simon blev nægtet adgang til Legoland

Et mini-Legoland i England regner ikke i mental alder.

storybild

Mini-Legolandet 'Discovery Centre' i den engelske by Manchester. (Billede: WikiCommons)

Britiske Simon Thomason lider af spastisk lammelse, autisme og er på trods af hans 40 års alder kun syv år mentalt set.

Igennem syv måneder har han i selskab med sin søster på 41 haft stor glæde af at komme i det lokale mini-Legoland, hvor børn kan bygge med legoklodser og komme i 4D-biograf.

Legolandet hedder Discovery Centre og ligger i den engelske by Manchester. Her havde Simon tidligere fået specialtilladelse til at lege blandt børnene, hvis han var i selskab med en voksen.

Men efter syv måneder er det slut. Simon Thomason har fået at vide, at han må finde et andet sted at lege. Grunden er ifølge en talsmand fra centret, at Simon ikke er et barn. Det skriver engelske Metro.

- Ifølge vores politik tillader vi ikke adgang til grupper af voksne, voksne par eller enkelt-voksne, hvis de ikke har et barn under 16 med sig. Det giver det bedste miljø for vores unge besøgende, siger han, og fastholder dermed at Simon ikke kvalificerer sig som 'et barn under 16'.

Autistisk dreng får overraskelse efter han blev hånet i Legoland
Autistisk dreng får overraskelse efter han blev hånet i Legoland

Talsmanden nægter at give hverken Simon Thomason eller andre som ham, der er blevet nægtet adgang, en undskyldning:

- Vi vil ikke undskylde for den her politik. Vi synes, at den er både rimelig og hensigtsmæssig, og vi laver ikke undtagelser, siger han.

Det er ikke kun Simon Thomason, der har oplevet at blive afvist. Også 20-årige Anthony Lewis fik at vide, at han måtte gå et andet sted hen.

Kvinde var led ved autistisk dreng i Legoland: Nu svarer hans mor genialt igen
Kvinde var led ved autistisk dreng i Legoland: Nu svarer hans mor genialt igen

Hans mor Elaine Lewis var i chok over beskeden:

- Det er uheldigt at Legoland Discoverys politik har så negativ effekt på en handicappet mand, der bare vil have adgang til fritidsaktiviter, som andre tager for givet, sagde hun.

De to handicappede må nu rejse over 300 kilometer sydpå til det større Legoland Windsor Resort, hvis de vil se på legoklodser.


Heldigvis er det anderledes herhjemme. Det oplyser Legoland Billund Resort:

- Vi har ikke nogen steder, hvor voksne ikke må komme ind, og gør meget ud af, at også handicappede besøgende får en god dag. Så vi er stolte af, at vi har plads til at rumme alle gæster her i Danmark, siger PR-medarbejder Julie Møller Sloth.

LÆS OGSÅ: Mor får formildet straf for drab på handicappet datter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx