Af Ritzau - 23/12-16 15:22; Opdateret: 23/12-16 16:39

Merkel lover at hjemsende flere tunesere efter juleangrebMerkel lover at hjemsende flere tunesere efter juleangreb

Processen med hjemsendelser af tunesere uden opholdstilladelse i Tyskland skal accelereres, siger kansler.

storybild

Tyskland bliver nødt til at accelerere processen med hjemsendelser til Tunesien, siger Angela Merkel i en kort udtalelse på tysk tv. (Billede: Reuters/Hannibal Hanschke)

Tyskland skal sende flere migranter uden lovligt ophold hjem til Tunesien, slår forbundskansler Angela Merkel fast efter en samtale med præsidenten i det nordafrikanske land.

- Vi bliver nødt til at accelerere denne proces. Vi skal sende flere hjem. Det sagde jeg til præsidenten, siger Merkel i en kort udtalelse på tysk tv.

Samtalen med præsident Beji Caid Essebsi var foranlediget af et angreb mandag, da 12 personer blev dræbt af en lastbil, der pløjede igennem et julemarked i Berlin.

Politiet mener, at tuneseren Anis Amri stod bag angrebet. Han er fredag blevet skudt og dræbt i Milano.

Kansleren tog ingen spørgsmål.

Hun gav udtryk for lettelse over, at en overhængende trussel er væk efter drabet på Anis Amri.

- Men truslen, som terrorismen udgør, er generel, og den er ikke udryddet. Det ved vi alle. Det ved regeringen. Det er vores vigtigste opgave at sørge for befolkningens sikkerhed, siger Angela Merkel.

Tyske myndigheder havde allerede inden angrebet mandag fokus på tuneseren. Han var dømt for en del lovovertrædelser i både Tunesien og Italien, hvor han sad i fængsel.

Også Marokko havde åbenbart Anis Amri på radaren.

Landet havde to gange advaret Tyskland om, at den 24-årige tuneser var en trussel, fortæller en sikkerhedskilde til nyhedsbureauet dpa. Det skete 19. september og 11. oktober.

- Korrespondancen fra marokkanske sikkerhedstjenester kom med en klar advarsel om den tunesiske mands ønske om at udføre et terrorangreb, siger kilden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Juice tilbagekaldes fra Coop-butikker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx