Af Jeppe Elkjær Andersen - 09/01-18 12:31; Opdateret: 09/01-18 12:42

Seriemorder skabte frygt i årevis i USA: Nu fortæller kendt journalist sin overraskende historie om hamSeriemorder skabte frygt i årevis i USA: Nu fortæller kendt journalist sin overraskende historie om ham

Han har skrevet med ham i flere år

Videoen viser traileren til Discoverys Netflix-serie 'Manhunt: Unabomber'.

Gennem et par år har Michael Ulveman - journalist, forfatter og tidligere spindokter for Anders Fogh Rasmussen - haft en opsigtsvækkende brevkorrespondance. Han har skrevet med den amerikanske massemorder Theodore Kaczynski, bedre kendt som 'The Unabomber'.

Det afslører Ulveman i et længere opslag på Facebook.

Her beskriver Ulveman sagen, og hvordan han gennem et par år har haft en korrespondance med Theodore Kaczynski, som FBI jagtede gennem to årtier uden held.

Først i 1996 havde FBI efter et tip fra Theodore Kaczynskis bror held med at fange manden, der havde en doktorgrad i matematik, og siden blev han idømt adskillige livsdomme for at have dræbt tre personer og såret 23 med sine bomber mellem 1978 og 1995. Bomberne placerede han foran forskellige personers hjem. Personerne havde typisk forbindelse til udvikling af ny teknologi, som Theodore Kaczynski frygtede.

Sagen fik stor opmærksomhed i hele USA og nåede også ud over landets grænser. I 2017 blev interessen for sagen for alvor vakt igen, da Netflix udgav Discoverys dokumentarserie 'Manhunt: Unabomber', der omhandler jagten på Kaczynski.

I forbindelse med sagen ønskede Michael Ulveman at få et interview med Theodore Kaczynski for at forstå, hvorfor en højt uddannet person, som blev betragtet som et matematisk geni, besluttede sig for at droppe en lovende akademisk karriere og flytte ud i en lille hytte uden rindende vand i Montana og blive seriemorder.

Ted Kaczynski, Unabomb'eren, på et politibillede fra 1996. (Billede: HO)

Ønsket om interview blev ifølge Ulvemans Facebook-opslag aldrig til noget. Men i stedet fandt en længere brevkorrespondance sted mellem den danske journalist og Kaczynski - hvilket understreges af et billede vedhæftet Ulvemans opslag, hvor man kan se en stribe breve fra Theodore Kaczynski stilet til netop Michael Ulveman.

Men brevkorrespondancen var dog ikke det eneste, der kom ud af forsøget på at opnå er interview. Unabomberen, som han blev kendt som, viste nemlig Ulveman en så høj grad af tillid.

Ulveman skriver i sit opslag:

'I hans journal beskrev han en skjult hytte i bjergene, som det aldrig lykkedes FBI at finde. Han ønskede, at en person fandt den og dokumenterede, at den fandtes. Fra fængslet fik han smuglet en beskrivelse af stedet ud via en kvindelig besøgende til mig. Til gengæld lovede jeg, at jeg aldrig ville afsløre hyttens beliggenhed. Kaczynski frygtede, at hans hemmelige tilholdssted ville blive trampet ned af journalister og nysgerrige.'

Og det lykkedes faktisk Ulveman at finde frem til hytten, som han besluttede at gå ind i. Men hvad han fandt, uddyber Ulveman ikke i opslaget.

'Efter seks timers vandring gennem Helena National Forrest – uden riffel til at forsvare mig mod eventuelt nærgående Grizzly bjørne – fandt jeg hytten. Jeg glemmer aldrig den fornemmelse af kuldegys, der gik igennem min krop. Og spørgsmålet meldte sig: Tør jeg gå ind? Jeg tog chancen,' skriver Michael Ulveman.

Opslaget er efterfølgende blevet delt flittigt på Facebook. Du kan læse det i sin fulde længde herunder:

BT arbejder på at få en kommentar fra Michael Ulveman.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
'Nogen af os vil altid gå rundt og...
bt.dk
Et af landets dyreste huse: Jensens...
bt.dk
Blev kendt som Mini Me: Austin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx