Af - 06/09-15 11:54

TV: Stedmoder smeltede hans ansigt - nu får Orem endelig hjælpTV: Stedmoder smeltede hans ansigt - nu får Orem endelig hjælp

Kenyanske Orem Onyango fik kogende vand ud over sig som lille, og har levet et forfærdeligt liv siden. Men nu skal en internet-kampagne give ham glæden tilbage.

Bildstrecke im Grossformat »

Se flere billeder og læs mere om Orem ved at bladre gennem galleriet herover.

Det lyder næsten som en Disney-historie: Da Orem Onyango fra landsbyen Kitale i Kenya var fire år gammel døde hans mor, og hans far giftede sig igen. Stedmoren kunne ikke lide ham - angiveligt fordi han var så smuk og populær - og behandlede ham dårligere og dårligere.

Men Disney-sammenligningen slutter her. For da Orem var omkring 10 år gammel, hældte stedmoren kogende vand ud over ham, hvilket smeltede hans ansigt.

Fik ansigtet vansiret: Denne makeup-guide handler IKKE om sminke
Fik ansigtet vansiret: Denne makeup-guide handler IKKE om sminke

Den vansirede dreng flyttede hjem til sin storebror, som tog sig godt af ham, men han døde på tragisk vis to år senere. Orem flyttede derefter hjem til en anden bror, som imidlertid ikke har vist ham den samme barmhjertighed, og derfor har Orem længe måttet overleve ved at tigge mad på gaden.

Se den meget rørende dokumentar om Orem her:

Hjælpeorganisationen Rise Up Society fandt ham på gaden for nogle år siden, og behandlede ham for sandlopper, som havde inficeret hans hud. De startede derefter en kampagne for at rejse penge til dyre operationer, der kan give ham et mindre grotesk udseende, og give ham livsglæden tilbage.

Indkøbscenter i Kenya slår dørene op efter massakre
Indkøbscenter i Kenya slår dørene op efter massakre

Kampagnen har været i gang længe uden det helt store gennembrud, men har nu været på forsiden af Reddit, hvilket både har sat skub i donationerne og bragt håb om at internationale medier vil omtale sagen og dermed få kampagnen i mål.

Der er allerede arrangeret indledende operationer, men der er endnu ikke rejst nok penge til at gennemføre behandlingen.

Hvis du selv er interesseret i at donere penge til Orems operationer, kan du hjælpe gennem hjemmesiden helporemonyango.org.

Der er indtil videre doneret omkring halvdelen af de 60.000 dollars, som hans omfattende operationer kommer til at koste.

LÆS OGSÅ: Mindst 14 dræbt i angreb i det nordlige Kenya

LÆS OGSÅ: Terrorfrygt udløser panikflugt på universitet i Kenya

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx