Af Silla Bakalus - 17/01-18 09:26

Amerikanske forældre holdt deres 13 børn fanget og lænket til senge: 'Børnene var så blege, at de lignede vampyrer'Amerikanske forældre holdt deres 13 børn fanget og lænket til senge: 'Børnene var så blege, at de lignede vampyrer'

Frygtelig misrøgtssag ryster USA - Forældre sigtet for at holde deres 13 børn fanget og lænket til seng

storybild

David og Louise Turbin blev anholdt søndag og sigtet for at have misrøgtet deres børn. Arkivfoto. (Billede: JOSE ROMERO)

En frygtelig misrøgtssag har givet genlyd i USA, efter 13 børn søndag morgen blev fundet udsultede og lænket til deres senge i deres hjem i et boligkvarter i Californien. Nu fortæller rystede naboer, at flere af dem ikke anede, at familien havde børn – mens én synes, at børnene lignede vampyrer.

»De kom kun ud om natten. De var virkelig, virkelig blege.«

Sådan fortæller amerikanske Andria Valdez til det amerikanske medie The Press Enterprice.

Hun er nabo til familien Turpin, der søndag og mandag blev omdrejningspunkt i en frygtelig misrøgtssag i USA, hvor det blev afsløret, at forældrene David og Louise Turpin havde sultet deres 13 børn, holdt dem fanget og lænket dem til senge i deres hjem i Californien.

Andria Valdez fortæller, at hendes familie jokede med, at den meget religiøse Turbin-familie, som andre naboer omtaler som meget sær, var som taget ud af vampyr-serien 'Twilight' grundet det meget blege udseende og deres færd om natten.

Andre naboer fortæller til mediet, at de slet ikke anede, at der var børn i huset, da familien holdt sig meget for sig selv.

Sagen blev opdaget, efter ét af ægteparret Turpins 13 børn – en 17-årig datter – lykkedes med at flygte fra familiens hjem søndag morgen. Hun fik slået alarm til politiet, der aflagde familien et besøg.

Det var et chokerende syn, der mødte politiet fra Riverside County i Californien. I familiens hjem, der ligger i et boligkvarter i Perris øst for Los Angeles i Californien, fandt politiet den 17-årige piges 12 brødre og søstre. De var alle underernærede og meget sultne og tiggede politiet om mad. Dertil kom, at de var lænket til deres senge i familiens hjem.

Børnene var så tynde, at politiet oprindeligt troede, at de alle var mindreårige børn, selv om det efterfølgende viste sig, at syv af børnene var over 18 år. Alle 13 børn er mellem to og 29 år.

Ifølge politiet blev børnene fundet i meget beskidte og ildelugtende omgivelser, og flere af børnene var lænket til deres senge med kæder.

»Ofrene så underernærede og meget beskidte ud,« udtalte politiet ifølge ABC News.

Det var i dette hus (midt) i et boligkvarter i  Perris iCalifornia, at politiet søndag fandt de 18 udsultede børn. (Billede: Sandy Huffaker)

Familiens hus ligner stilmæssigt de andre på vejen i boligkvarteret Perris. Huset købte de i 2014, skriver Daily Mail og The Press Enterprice.

Men selv om den store familie var omgivet af naboer til alle sider, gjorde den tilsyneladende ikke det store væsen af sig ifølge naboerne.

På Facebook så familiens liv dog noget anderledes ud. Her lagde forældrene ifølge Daily Mail frem til slutningen af 2016 jævnligt billeder ud af hele den store familie. Billeder, der viser familien i blandt andet Las Vegas, hvor forældrene fornyede deres bryllupsløfter – og hvor alle børnene var med iklædt ens lyserøde ternede kjoler for pigernes vedkommende, mens drengene havde ens jakkesæt på.

Ved flere lejligheder er der vist billeder af den store familie samlet.

Det er heller ikke kun naboerne, der har svært ved at forstå, hvad der sker.

David Turpins forældre, James og Betty Turpin, er rystede over afsløringerne, fortæller de til ABC News.

Bedsteforældrene bor på USA's østkyst i West Virgiania og har ikke set deres søn eller børnebørn i fire-fem år. De fortæller dog, at de har holdt kontakten ved lige over telefonen, men at de ikke har talt med børnebørnene.

James og Betty Turpin betegner familien som 'en god kristen familie'. Blandt andet skulle børnene, der blev undervist hjemme, lære lange passager fra Bibelen udenad.

Bedsteforældrene fortæller dog, at børnene 'så tynde ud', sidst de så dem, men at familien virkede glad.

Politiet har ikke oplyst nærmere om årsagen til, at børnene blev holdt fanget. New York Times skriver dog, at familien i 2011 indgav konkursbegæring. På det tidspunkt tjente David Turpin, der er ingeniør, over 850.000 kroner om året. Hans kone var hjemmegående.

Forældreparret David og Louise Turpin er blevet sigtet for tortur og for at udsætte deres børn for fare. Der er sat en kaution på forældrene på ni millioner dollar for hver svarende til knap 55 millioner kroner pr. forælder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cecilie og Jonas: Dette frygter vi at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx