19/09-14 16:12

OSCE sender 700 observatører til UkraineOSCE sender 700 observatører til Ukraine

Hundredvis af observatører fra OSCE skal overvåge valghandlingen ved Ukraines parlamentsvalg i næste måned.

Næsten 700 observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) skal overvåge det ukrainske parlamentsvalg, der finder sted den 26. oktober.

Det oplyser OSCE fredag i forbindelse med, at organisationen har åbnet et valgobservatør-kontor i Ukraines hovedstad, Kijev.

Putin og Porosjenko er enige: Våbenhvilen holder
Putin og Porosjenko er enige: Våbenhvilen holder

- Missionen vil overvåge hele valgprocessen i overensstemmelse med OSCE's forpligtelser og andre internationale standarder for demokratiske valg såvel som national lovgivning, siger OSCE i en udtalelse.

Det forventes, at partiet Folkets Front, der er dannet af Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, og præsident Petro Porosjenkos parti, Petro Porosjenkos blok, skal danne grundlaget for det parlamentariske flertal efter valget.

Det prorussiske Regionernes Parti, der styrede Ukraine under tidligere præsident Viktor Janukovitj, der blev afsat i februar, har på forhånd sagt, at det vil boykotte valget.

Russiske lastbiler meldes på vej ud af Ukraine igen
Russiske lastbiler meldes på vej ud af Ukraine igen

Ifølge FN er mere end 3000 mennesker blevet dræbt under kampe mellem ukrainske regeringsstyrker og prorussiske separatister, siden volden i det østlige Ukraine eskalerede i april.

For to uger siden indgik parterne våbenhvile, men selv om våbenhvilen tilsyneladende holder, har der alligevel været meldinger om flere tilløb til åbne kamphandlinger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx