Af - 10/06-16 16:16

En spektakulær joke med Josef Fritzl har ledt til politianmeldelse og hademailsEn spektakulær joke med Josef Fritzl har ledt til politianmeldelse og hademails

Et spektakulært event, om hvordan man i bedste Josef Fritzl-stil udnytter pladsen sin kælder, blev indtil torsdag aften hyldet på Facebook. Nu er eventet lukket ned, og personen bag anmeldt til østrigsk politi. Det var kun for sjov, siger han til metroxpress.

Bildstrecke im Grossformat »

'Kellerräume sinnvoll nutzen' - på dansk: Meningsfuld udnyttelse af din kælder.

Under den overskrift har et event på Facebook skabt stor virak.

Eventet skulle afholdes den 30. juni klokken 10. om formiddagen i den østrigske by Amstetten, hvor den dømte sexforbryder Josef Fritzl igennem 24 år holdt sin datter indespærret i husets kælder.

Rædselskælderen: Her er Fritzl-familien fem år efter
Rædselskælderen: Her er Fritzl-familien fem år efter

Under beskrivelsen af eventet stod der, at Fritzl via en direkte videotransmission ville give ekspertråd til, hvordan man bedst mulig udnytter pladsen i sin kælder.

Eventet blev torsdag aften taget ned fra Facebook, selvom det havde flere end 3.900 interesserede, og flere end 1.500 deltagende.

Over for metroxpress fortæller eventets stifter, en tysker ved navn Benni Die, at han tog eventet ned, fordi han er blevet anmeldt til politiet i Østrig og har modtaget indtil flere hademails fra oprørte personer, der mener, at det er yderst upassende at joke om Josef Fritzls ugerninger.

Ugerninger han blev verdensberømt for tilbage i 2008, hvor det kom frem, at han i en lydtæt kælder, som han havde gravet ud under familiens hus, havde skjult sin datter, siden hun var 18. Undervejs havde han voldtaget hende utallige gange og gjort hende gravid, så hun i alt fødte syv børn, hvoraf det ene døde kort efter fødslen. Liget brændte Fritzl i en brændeovn i kælderen.

Det var her i huset, Fritzl holdt sin datter fanget i kælderetagen:

Over for metroxpress fortæller Benni Die, at han blot lavede eventet for sjov, og at det fuldstændig er kommet bag på ham, at det blev så stort:

- Jeg gjorde det for at få folk til at grine og aldrig for at gøre folk sure eller kede af det. Jeg har aldrig regnet med, at det ville blive så stort, skriver han til metroxpress over Facebook.

Fritzls rædselskælder fyldes med beton
Fritzls rædselskælder fyldes med beton

Skånsk læge får ti år for at holde kvinde fanget: Se den uhyggelige sexbunker
Skånsk læge får ti år for at holde kvinde fanget: Se den uhyggelige sexbunker

Under eventets kommentarspor udtrykte flere deres begejstring for eventet. Og for fritzl:

- Fritzl 4 president!, skrev en, imens en anden skev:

- Josef Fritzl, du bist unser Mann!, som på dansk betyder: Josef Fritzl, du er vores mand!

Andre har udtrykt deres foragt direkte til Benni Die, som kan ses i beskeden herunder:

Benni Die skriver til metroxpress, at han selvfølgelig helst ville have været al virakken foruden, men at han ikke fortryder, at han oprettede eventet, fordi det hele tiden 'blot var for sjov'.

- Nej, det var sjovt så længe det varede.

Du synes ikke, det er for tidligt at lave jokes med Josef Fritzl, og al den skade han har forårsaget?

- Nej, det synes jeg ikke. Men der er også folk, som ikke synes, at jokes omkring nazister er sjove, siger Benni Die afsluttende og uden at uddybe.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx