Af - 26/02-16 11:52

Overraskende! Dette nummer i søskenderækken har mest succesOverraskende! Dette nummer i søskenderækken har mest succes

Passer teserne på dig?

Bildstrecke im Grossformat »

Den ældste i en søskendeflok er klogest - men hvem har mest succes?

Som børn er de bænkevarmere, de bliver overskygget af deres søskende og bliver overset af deres forældre.

Dette resulterer i, at de som voksne bliver bitre og forsmåede.

Er du det mellemste barn i en søskendeflok, har du trukket det korteste strå - i hvert fald hvis man sætter sin lid til den stereotype opfattelse af den familiemæssige midterplacering.

Kigger man på navne som Madonna, Bill Gates og Ernest Hemmingway kan man imidlertid stikke den tese op, hvor solen ikke skinner, skriver blandte andre Daily Mail.

Som man kan læse det på Psychology Today gør mellembarnets lidt oversete og dermed ensomme rolle det nemlig ikke til en voksen fuld af foragt - tvært imod.

De midterste børn i en søskendflok er nemlig mere tilbøjelige til at blive empatiske, uafhængige og gode til at socialisere sig, hvorfor de ofte også får - og gør det godt - i lederjobs.

Andre sjove facts om mellembørn fra bogen 'The Secret Power of Middle Children':

- Af alle amerikanske præsidenter - lige siden 1789 - var hele 52 procent det mellemste barn i flokken. Blandt disse kan Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Teddy Roosevelt og John F. Kennedy nævnes

- Kun 10 procent af børn født mellem to andre søskende fortæller, at de føler sig tætte med deres forældre.

- Et studie af 300 søskende viste, at hele 99 procent af alle midterbørnene selv ville have børn og vidner om, at de midterste søskende i højere grad er familiemennesker.

- Mellemsøskende er mere succesfulde, når det kommer til forhold: Hele 80 procent forbliver tro overfor deres partner, modsat det ældste barn (65 procent) og yngste barn (53 procent).

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx