Af DANIEL SEISTRUP - 24/04-17 12:25

Passager skulle på toilettet under flyrejse: Der ventede et ubehageligt synPassager skulle på toilettet under flyrejse: Der ventede et ubehageligt syn

På et fly fra Manchester i England til New York i USA fandt en passager en genstand på toilettet, der i de forkerte hænder kunne have udløst en katastrofe.

storybild

På et fly fra Manchester i England til New York i USA fandt en passager en genstand på toilettet, der i de forkerte hænder kunne have udløst en katastrofe i over 10 kilometers højde.

Det skriver CNN.

Passageren tilkaldte med det samme kabinepersonalet, da vedkommende havde gjort det chokerende fund: En skarpladt pistol. Pistolen viste sig at tilhøre en sikkerhedsvagt fra The Federal Air Marshal Service, der er et retshåndhævende myndighed i USA. Sikkerhedsvagten befandt sig på flyet og fik derfor overladt pistolen til sig af kabinepersonalet.

Selvom uopmærksomheden og fejlen fra sikkerhedsvagten var stor, rapporterede hun det alligevel ikke til sine overordnede før flere dage efter episoden, det skriver New York Times.

Men selvom myndigheden blev opmærksom på sikkerhedsvagtens fejl, så blev hun placeret på en ny flyvning blot få dage efter.

The Federal Air Marshal Service har efterfølgende kun kommenteret kort på hændelsen. Kilder fra myndigheden fortæller, at sikkerhedsvagten var ny i job, men nu alligevel er sat på orlov. Kilderne fra The Federal Air Marshal Service mener, at fejlen opstod, fordi sikkerhedsvagterne ikke får den nødvendige uddannelse.

»Hun har lavet en fejl, fordi hun ikke har fået de nødvendige redskaber til at kunne udføre sit arbejde. Det er manglende uddannelse.«

Og John Casaretti, der er præsident for The Federal Air Marshal Service siger, at uddannelsen for nye medarbejdere skal forbedres.

»Hændelser som denne skal undersøges grundigt, og lederne i de lokale afdelinger bør lave foranstaltninger, så det ikke kan ske. Et bedre tilrettelagt uddannelsesprogram og grundigt mentorskab af nye medarbejdere kan reducere lignende problemer,« siger han til CNN.

I en tidligere undersøgelse fra 2015 som Harvard Medical School Division har lavet omkring sikkerhedsvagterne fra The Federal Air Marshal Service, konkluderes det, at op til 84 procent af sikkerhedsvagterne led af søvnmangel. Årsagen til det skulle angiveligt være, at de er ude på lange tuer med kaotiske tidplaner, skriver CNN.

'Den akutte og kroniske mangel på søvn gør uden tvivl sikkerhedsvagternes evne til at reagere og tænke hurtigt meget dårligere,' stod der i rapporten fra Harvard Medical School Division.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eks-kæresten nægter at være far til...
bt.dk
Her er detaljerne om Linses nye Bed...
bt.dk
Nu står kendisparret frem: Vi følte...
bt.dk
Efterskolelærer dømt: Havde forhold...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx