22/09-13 15:49; Opdateret: 22/09-13 16:06

Merkel har stemt: Tæt tysk valg er i fuld gangMerkel har stemt: Tæt tysk valg er i fuld gang

Den tyske kansler afgav for øjnene af adskillige medier sin stemme ved det tyske valg.

storybild

Angela Merkel har nu afgivet sin personlige stemme ved det tyske valg. (Billede: Polfoto/AP/Michael Sohn)

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, ankom søndag eftermiddag til fods til valglokale 228 i kantinen på Humboldt-universitetet i Berlins centrum, hvor hun under stor mediebevågenhed afgav sin stemme ved det tyske forbundsvalg.

Kansleren, der er formand for det kristeligt demokratiske CDU, ankom med sin ægtemand, kemiprofessoren Joachim Sauer. Parret bor lige rundt om hjørnet af valglokalet i en lejlighed med udsigt til museumsøen.

LÆS OGSÅ: Spænding til det sidste: Dødt løb før tysk valg

Søndag morgen afgav Merkels SPD-modstander, den socialdemokratiske kanslerkandidat Peer Steinbrück, sin stemme ved sit lokale valgsted i Bonn.

Ifølge den sidste måling før valget, foretaget af avisen Bild am Sonntag, kan Merkels CDU og dets bayerske søsterparti CSU regne med at få 39 procent af stemmerne, mens deres liberale koalitionspartner FDP står til seks procent.

Rundspørgen giver den borgerlig-liberale regeringslejr et minimalt forspring på ét procentpoint foran oppositionen bestående af det socialdemokratiske SPD, De Grønne og venstrepartiet Die Linke.

LÆS OGSÅ: Merkel kan blive tvunget til SPD-parløb

Selv om det tegner til et tæt valg mellem de to blokke i Tyskland, ventes Merkel, der bærer kælenavnet "Mutti", alligevel at sidde sikkert i sadlen.

Peer Steinbrück og den socialdemokratiske partiledelse har nemlig på forhånd kategorisk udelukket at lukke Die Linke ind i regeringsvarmen.

Die Linke står ifølge målingen i Bild Am Sonntag til ni procent af stemmerne og kunne have været en allieret for Steinbrück.

Målingen afslører desuden, at hvis tyskerne kunne vælge deres kansler direkte, ville 50 procent stemme på Merkel og kun 27 procent på ham.

Valgstederne åbnede søndag klokken 08. og lukker igen klokken 18.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby henter stor Superliga-profil
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx