Af Ritzau - 11/05-17 10:51

Comey kalder i afskedsbrev FBI for en klippe i USAComey kalder i afskedsbrev FBI for en klippe i USA

Comey: Den amerikanske befolkning skal se FBI som en klippegrund af kompetence, ærlighed og uafhængighed.

storybild

- Jeg vil ikke bruge tid på at tænke over beslutningen eller over, hvordan den blev gennemført. Jeg håber heller ikke, at I vil. Det er sket, og jeg klarer mig, selv om jeg kommer til at savne jer, skriver den nu fyrede FBI-chef James Comey i et afskedsbrev til sine venner og agenter. (Billede: Reuters/Carlos Barria)

Den nu fyrede FBI-chef James Comey skriver i et afskedsbrev til sine venner og agenter, at han ikke vil bruge tid på at ruge over, hvordan hans fyring blev udført.

- Jeg vil ikke bruge tid på at tænke over beslutningen eller over, hvordan den blev gennemført. Jeg håber heller ikke, at I vil. Det er sket, og jeg klarer mig, selv om jeg kommer til at savne jer, skriver Comey i brevet, som er offentliggjort af tv-stationen CNN.

- Jeg har tidligere sagt, at i tider med turbulens så bør den amerikanske befolkning kunne se på FBI som en klippegrund af kompetence, ærlighed og uafhængighed, hedder det videre.

- Det, som gør det svært at forlade FBI, er den natur og de gode egenskaber, som præger forbundspolitiets ansatte, og som sammen gør det til en klippe i USA.

Comey understreger, at han ved, at alle i FBI er opsatte på at "gøre det rette".

- Mit håb er, at I vil blive ved med at leve efter vore værdier, beskytte den amerikanske befolkning og respektere forfatningen, skriver han og understreger, at arbejdet i FBI har været en af de største glæder i hans liv.

Flere mener, at fyringen er sket, fordi Comey var ansvarlig for at lede efterforskningen af Trumps forbindelser til Rusland.

Han forsøgte som FBI's direktør angiveligt at udvide en undersøgelse, der nærmere undersøger, om Rusland og Trump-lejren samarbejdede under præsidentvalget.

Comey har været en central skikkelse i kontroversen om forhenværende præsidentkandidat Hillary Clintons brug af en privat server til e-mails, da hun var udenrigsminister.

FBI skulle undersøge, om Clinton ved at anvende en privat server havde kompromitteret den nationale sikkerhed.

Demokrater og enkelte republikanere har kritiseret den republikanske præsident for fyringen af Comey.

Trumps modstandere ønsker, at der bliver nedsat en uafhængig anklagemyndighed til at efterforske sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læge advarer: Alt for mange danskere...
bt.dk
Nu kan du købe Medinas ungdomslejlighed
bt.dk
Verdenskendt legetøjsproducent...
bt.dk
Politiet efterlyser mand fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx