Af - 12/01-15 19:04; Opdateret: 12/01-15 20:35

Islamisk Stat-støtter har hacket det amerikanske forsvarIslamisk Stat-støtter har hacket det amerikanske forsvar

En Twitter-konto, som tilhører det amerikanske forsvarsministerium, har været udsat for hackerangreb.

storybild

Det amerikanske forsvarsministerium har mandag aften været udsat for et hackerangreb, bekræfter Pentagon.

Det er angiveligt støtter af den brutale terrorbevægelse Islamisk Stat, der står bag angrebet.

Angrebet var rettet mod forsvarsministeriets Twitter-konto US Central Command, og kort efter kl. 18 dansk tid begyndte kontoen pludselig at udsende Tweets, der truer amerikanske soldaters sikkerhed.

- Amerikanske soldater - vi jagter jer, så pas på, lød det fra kontoen, pludselig havde ændret profilbillede, der viste en IS-kriger og var ledsaget af teksten "I love you ISIS".

US Central Command er landets forsvarskommando, som bl.a. leder vigtige militæroperationer i mellemøsten, og det er samme enhed, som har ledet den vestlige militærkoalition, som i de seneste måneder har kastet bomber over Islamisk Stat i Syrien.

Også YouTube-kanalen, som tilhører US Central Command, blev hacket ved samme lejlighed i et angreb, som bagmændene har kaldt et cyberkalifat.

Billede af Twitter-kontoen, mens den var hacket.


Twitter-kontoen udsendte også billeder af dokumenter, der viser navne, adresser og email-adresser på højtstående militærfolk, og ifølge BBC skete hackerangrebet få dage før, at den amerikanske præsident Obama skulle holde en tale til hele landet i om netop cyber-sikkerhed og de foranstaltninger, man gør sig.

Også andre dokumenter om USA's indsatser i Kina og Nordkorea blev udsendt ved hackerangrebet, men en forsvarskilde siger dog til nyhedsbureauet Reuters, at de lækkede dokumenter ikke indeholder hemmelige oplysninger eller udgør en sikkerhedstrussel.

Twitter-kontoen er nu deaktiveret, og det samme er YouTube-kanalen.


LÆS OGSÅ: Islamisk Stat roser gerningsmænd bag angreb på Charlie Hebdo

LÆS OGSÅ: Tuneser er muligt link mellem IS og Hebdo-mistænkt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx