Af - 14/06-17 17:28

Forældre gav baby grøntsagsmælk - nu er de dømt for uagtsomt drabForældre gav baby grøntsagsmælk - nu er de dømt for uagtsomt drab

Babyen døde af fejlernæring.

storybild

Modelfoto. (Billede: Scanpix)

En belgisk domstol har givet en dom på seks måneders betinget fængsel samt samfundstjeneste til forældrene til en baby, der døde af fejlernæring i 2014.

Det skriver BBC.

De to forældre gav barnet, Lucas, en diæt bestående af grøntsagsmælk lavet på havre, boghvede, ris og quinoa. Nu har parret fået rettens dom: Begge er fundet skyldig i uagtsomt drab.

Christine fødte KÆMPE baby: - Jeg er færdig. Ikke flere børn til mig
Christine fødte KÆMPE baby: - Jeg er færdig. Ikke flere børn til mig

Drengen vejede kun 4,3 kilo, da han døde syv måneder gammel. Den lille dreng var dehydreret og fejlernæret.

Forældrene boede i Beveren nær Antwerpen i, hvor de har en forretning, der sælger helsekost. BBC skriver, at moren ikke kunne give brystmælk, og at barnet ikke ville drikke modermælkserstatning.

Lucas døde på vej til hospitalet i 2014, efter en alternativ behandler rådede til, at forældrene ringede efter en ambulance.

Enigt folketing vil sikre fædre orlov ved spædbarnsdød
Enigt folketing vil sikre fædre orlov ved spædbarnsdød

Ifølge BBC mangler grøntsagsmælk essentiel næring for spædbørn i deres første leveår. Forældrene har forklaret, at de gav barnet den alternative mælk, fordi de troede, at Lucas var intolerant over for både laktose og gluten.

I et forsøg på at bevise, at forældrene havde de bedste intentioner og ønskede at tage vare på barnet, har parrets advokat erklæret, at moren forsøgte at give Lucas mad flere gange om natten.

LÆS OGSÅ: Baby fik kraniebrud og hjerneblødning efter vold

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx