Af - 01/10-14 13:02; Opdateret: 01/10-14 14:32

Du vil få gåsehud, når du hører, hvad denne dreng har oplevetDu vil få gåsehud, når du hører, hvad denne dreng har oplevet

Dansk journalist har været vidne til overset konflikt, hvor mindst 14.000 børn er på flugt uden deres forældre.

Bildstrecke im Grossformat »

- Det værste er den tomhed, der er i børnenes øjne, siger 33-årige Troels Donnerborg, der er journalist hos Røde Kors.

I juli stod han i en flygtningelejr i Uganda på grænsen til Sydsudan, der i øjeblikket er plaget af stammekonflikt og borgerkrig, er i overhængende fare for hungersnød og har 1,8 millioner mennesker på flugt - mange af dem børn, der flygter uden deres forældre. Det er blandt andet et af de katastrofeområder, der søndag indsamles penge til af Røde Kors.

- Denne lejr var fyldt med børn. Rigtig mange spillede spil og legede for eksempel med kapsler. Men der var også nogle børn, man ikke længere kunne få et smil ud af, fortæller Troels Donnerborg.

- Den første, jeg interviewede, var Mayen, som er en 13-årig dreng fra Sydsudan. Han havde stået og spillet fodbold hos sin nabo i sin landsby, da der kom oprørere til byen.

- Mayen så, hvordan hans far og mor blev skudt. Og da de ikke døde af skuddene, var han vidne til, hvordan oprørerne hakkede dem ihjel med økser, siger Troels Donnerborg.

Herefter flygtede Mayen igennem bushen. Han var tvunget til at leve af blade og rødder - og var ved at give helt op, inden en kvinde på flugt tog ham med sig. Igennem Røde Kors leder Mayen nu efter sin 17-årige storebror. (Læs hele Mayens historie på Røde Kors' hjemmeside her)

- De her børn har set utroligt grufulde ting, som børn på ingen måde skal se. Så vi skal ind i hjerterne på dem, så de igen kan leve et børneliv, siger Troels Donnerborg.

- Røde Kors er klar til at hjælpe. Blandt andet med special-uddannede frivillige, der tager imod de her børn. Tegner med dem, leger med dem og får bearbejdet nogle af de ting, som de har været udsat for, siger han.

Det er især vigtigt, fordi børn som Mayen er særligt udsatte for at blive voldtaget og rekrutteret som børnesoldater eller slaver.

Meld dig som indsamler til Røde Kors søndag den 5. oktober her.

Røde Kors kritiserer ebola-indsats: Fokus er for snævert
Røde Kors kritiserer ebola-indsats: Fokus er for snævert

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx