Af Lars Dinesen - 24/09-15 16:48

Paven: Global flygtningekrise giver store udfordringerPaven: Global flygtningekrise giver store udfordringer

I sin tale til USA's kongres advarer pave Frans mod en "fjendtlig tankegang" mod indvandring.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Carolyn Kaster)

Amerikanske politikere tog imod pave Frans med jubelråb og bragende klapsalver, da det katolske overhoved torsdag ankom til Kongressen i Washington.

Pave Frans tog fat i en af de helt store udfordringer, verden står over for netop nu, da han mindede om, at flygtningekrisen giver "store udfordringer".

Men han opfordrede Kongressen til at afvise en "fjendtlig tankegang" mod indvandring. Han sagde, at USA må anerkende folk, der vil flytte til landet, som mennesker, der forsøger at opnå et bedre liv for sig selv og deres familier.

- Vor verden står over for en flygtningekrise af et omfang, der ikke er set siden Anden Verdenskrig, siger han.

Tusindvis af cubanere modtager paven i Havana
Tusindvis af cubanere modtager paven i Havana

USA anholder 15-årig efter terrormistanke mod paven
USA anholder 15-årig efter terrormistanke mod paven

- På dette kontinent rejser tusinder af mennesker også mod nord i deres søgen efter et bedre liv til sig selv og deres kære, i søgen efter bedre muligheder. Er det ikke det, vi ønsker for vores egne børn? spørger han.

Frans er den første pave, der taler til den amerikanske kongres. Den argentinskfødte leder er også den første pave, der kommer fra det amerikanske kontinent.

- Jeg er også søn af dette store kontinent, fra hvilket vi alle har modtaget så meget, og som vi har et fælles ansvar over for, sagde pave Frans i sin tale til de forsamlede, der foruden kongresmedlemmerne også tæller vicepræsident Joe Biden, udenrigsminister John Kerry og højesteretsdommere.

Paven opfordrer Europas kirker til at huse migranter
Paven opfordrer Europas kirker til at huse migranter

Paven advarede ligeledes i sin tale om, at alle må være på vagt over for "enhver form for fundamentalisme, hvad enten den er religiøs eller af anden art".

- Vores verden er i stigende grad et sted med voldelig konflikt, had og brutale grusomheder, begået selv i Guds navn og i religionens navn, sagde han.

Det var på forhånd ventet, at paven blandt andet vil tale om klimaforandringer og økonomisk ulighed.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx