10/03-16 19:16

OECD: Grækenland har akut brug for hjælp til flygtningeOECD: Grækenland har akut brug for hjælp til flygtninge

Flygtningekrisen kan forårsage store problemer for Grækenland, som har brug for økonomisk hjælp, siger OECD.

storybild

Flygtningekrisen skaber et væsentligt problem for den græske økonomi og vækst, og derfor har Grækenland brug for omfattende hjælp til at håndtere den nye udfordring, siger OECD's generalsekretær, Angel Gurría (tv). (Billede: AP/Thanassis Stavrakis)

Grækenland har brug for omfattende økonomisk hjælp til at håndtere den store tilstrømning af flygtninge og migranter til landet.

Det siger Angel Gurría, der er generalsekretær i OECD (Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling), som torsdag offentliggjorde sin årlige økonomiske undersøgelse af Grækenland.

OECD advarer om, at flygtningekrisen kan forårsage "betydelige problemer" for den græske økonomi og vækst.

- Officielle estimater peger på en foreløbig pris på 0,35 procent af BNP i 2015, oplyser organisationen ifølge AFP.

Ifølge græske embedsmænd har landet allerede betalt næsten 300 millioner euro - eller godt 2,2 milliarder kroner - af sine egne nationale midler for at kunne huse omkring 40.000 flygtninge og migranter.

OECD's prognose for Grækenland forudser samtidig nulvækst i den græske økonomi i år og en vækst på omkring to procent i 2017.

Den Europæiske Union offentliggjorde for nylig en nødhjælpsplan for Grækenland på 700 millioner euro - eller 5,25 milliarder kroner - over de kommende tre år med 300 millioner euro i år og 200 millioner euro i både 2017 og 2018.

Udspillet fra EU-Kommissionen kommer, efter at Grækenland har bedt om en foreløbig støtte på 480 millioner euro - svarende til cirka 3,6 milliarder kroner - til at huse 100.000 flygtninge og migranter.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Officielt: Ny klub præsenterer Zlatan...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx