Af Ritzau - 06/04-16 15:59; Opdateret: 06/04-16 16:23

Haag-anklager appellerer frifindelse af nationalistisk serberHaag-anklager appellerer frifindelse af nationalistisk serber

Anklager appellerer afgørelsen i sagen om Vojislav Seselj, som for nylig blev frifundet for krigsforbrydelser.

storybild

Anklageren i sagen vil appellere sidste uges frifindelse af den nationalistiske serber Vojislav Seselj, som var anklaget for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. (Billede: AP/Toussaint Kluiters)

Anklagemyndigheden ved FN's krigsforbryderdomstol i Haag vil appellere sidste uges frifindelse af den ultranationalistiske serbiske politiker Vojislav Seselj. Det oplyser anklager Serge Brammertz.

Den 61-årige Seselj var anklaget for at iværksætte forfølgelse og drab på muslimer og kroater under krigene på Balkan fra 1991 til 1995.

Anklagemyndigheden fik dog ikke overbevist dommerne om, at Seselj bevidst forbrød sig mod loven. Konklusionen fra dommerne var blandt andet, at politikerens ambition om at danne et Storserbien var et politisk projekt, ikke et kriminelt.

Men anklager Serge Brammertz mener, at dommerne har ignoreret en stor mængde beviser mod Seselj.

Det siger han ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters dog uden at give yderligere detaljer, om hvilke beviser det skulle dreje sig om.

- Dommerne er kommet frem til nogle urimelige og modstridende konklusioner i deres afgørelse, siger anklageren.

Vojislav Seselj har hele tiden nægtet sig skyldig i sagen, der har kørt siden 2003, hvor han blev udleveret til krigsforbryderdomstolen.

Han har været på fri fod siden 2014, efter at han i omkring ti år sad varetægtsfængslet i Haag. Løsladelsen skete, blandt andet fordi Seselj blev kræftsyg.

Tidligere er serbiske ledere som Slobodan Milosevic og Radovan Karadzic dømt skyldige af samme krigsforbryderdomstol for deres roller i folkemord under krigene på Balkan.

/ritzau/AFP/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx