Af Jeppe Elkjær Andersen - 28/07-17 11:20

Hemmelige optagelser afslører: Diana fortalte dyster detalje om bryllupsdagenHemmelige optagelser afslører: Diana fortalte dyster detalje om bryllupsdagen

31. august er det 20 år siden, prinsesse Diana blev dræbt i en tragisk trafikulykke.

storybild

Billede fra 29 July 1981, hvor prinsesse Diana og prins Charles blev gift. (Billede: EPA)

I den forbindelse har hendes børn, prins William og prins Harry, valgt at åbne op omkring deres afdøde mor. De to prinsers nylige åbenhed om deres mor har samtidig betydet, at flere andre ellers forsvundne oplysninger har set dagens lys.

Blandt andet er en række opsigtsvækkende samtaler, som Diana havde med sin stemmecoach, på vej til at blive offentliggjort.

Samtalerne med stemmecoachen, Peter Settelen, er blevet solgt til den britiske Channel 4, og bliver af avisen The Telegraph, som har set dele af videooptagelserne, beskrevet som 'dynamit'.

Det har aldrig været meningen, at Peter Settelens videooptagelser skulle se dagens lys, da de udelukkende skulle bruges til Dianas træning. Men efter længerevarende juridiske slag og flere forsøg på at udgive dem, ser det nu endelig ud til at lykkes. Channel 4 er nemlig på vej med en dokumentar om Diana baseret på optagelserne, skriver The Telegraph.

Tidligere har BBC haft rettighederne til optagelserne, men man valgte ikke at publicere dem, da man frygtede reaktionen fra det britiske kongehus. Det, der har ændret sig, siden Channel 4 nu vil offentliggøre indholdet er optagelserne, er, at prins Willam og prins Harry selv har åbnet op for minderne om deres mor, skriver avisen.

Det er da også ganske opsigtsvækkende, hvad prinsesse Diana fortæller i de fortrolige og meget private samtaler med Peter Settelen.

Hun fortæller blandt andet, at hun kun nåede at møde prins Charles sammenlagt 13 gange, før de to blev gift med hinanden i 1981.

»Han ringede til mig hver dag i en uge, og så snakkede han pludselig ikke til mig i tre uger. Meget mærkeligt. Spændingen, når han plejede at ringe til mig, var voldsom og intens,« lyder det fra Diana ifølge Telegraph på båndene. Hun beskriver også sin bryllupsdag som »den værste dag i mit liv«.

I det hele taget gik forholdet til prins Charles hurtigt ned ad bakke - ikke mindst fordi prinsen blev ved med at se Camilla Parker Bowles, som han havde et forhold til, inden Diana kom ind i billedet, og som han i dag er blevet gift med.

Og det smittede også af på Diana og Charles' sexliv, fortæller Diana på optagelserne:

»Der var aldrig et krav fra ham om det,« sagde hun om sexlivet med prins Charles og fortsatte:

»En gang hver tredje uge eller der omkring, jeg plejede at tænke, at det fulgte et mønster,« lød det fra Diana, der uddybede:

»Han plejede at se sin dame (Camilla Parker Bowles, red.) omkring hver tredje uge, før vi blev gift,« lød det fra Diana, der helt tydeligt ikke var lykkelig i forholdet - noget der også er kommet frem adskillige gange før.

»Hvis jeg kunne omskrive mit eget manuskript, så ville jeg få min mand til at forsvinde sammen med sin kvinde og sørge for, han aldrig kom tilbage,« forklarede Diana.

De optagelser, som Channel 4 har købt rettighederne til og vil offentliggøre dele af, består af omkring 20 timers bånd, som hovedsageligt er prinsesse Diana, der træner med stemmecoachen. Men i enkelte bider fortæller hun også om sit privatliv.

Optagelserne skal bruges i en dokumentar fra Channel 4 om Dianas liv i forbindelse med 20-året for den tragiske ulykke, der kostede hende og kæresten Dodi al Fayed livet i Paris i 1997.

Det, der gør optagelserne endnu mere interessante, er, at de skal være blandt de eneste, som viser prinsesse Diana helt privat. Og de giver ifølge en talsperson fra Channel 4 »værdifuld ny indsigt i en de mest ikoniske kvinder i verden i det 20. århundrede,« forklarer talspersonen til The Telegraph. Samme talsperson fortæller, at det britiske kongehus er informeret om Channel 4's planer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx