Af - 23/02-14 16:03

Lærerinde undskyldte efter sex med mindreårig elev: Undgår fængselLærerinde undskyldte efter sex med mindreårig elev: Undgår fængsel

En amerikansk lærerinde, der havde sex med en elev, har efter sigende undgået en fængselsstraf, fordi hun undskyldte.

storybild

(Billede: Freeport Police Department)

- Jeg undskylder for den opførsel, jeg engagerede mig i med en elev i skoledistriktet. Jeg krydsede en etisk grænse, som jeg aldrig skulle have krydset. Igen, jeg er ked af det.

Sådan lyder beskeden fra den 26-årige lærer Nikki Scherwitz. Nu er en gruppe forældre og gymnasieelever i den amerikanske stat Texas forfærdede over den nyligt afsagte straf. Det skriver NY Daily News.

Sexdømt lærervikar:  Jeg vidste ikke hun kun var 13
Sexdømt lærervikar: Jeg vidste ikke hun kun var 13

Scherwitz blev idømt 10 års prøvetid og en bøde på 5.000 dollar (27.000 kroner), efter hun havde et seksuelt forhold til en 16-årig elev. Hendes straf har skabt røre blandt elever og forældre.

- Mændene får 25 år til livstid, men en kvinde får en klap over håndleddet med en bøde på kun 5.000 dollar, siger Mario Salinas, en elev på gymnasiet.

Nikki Scherwitz erkendte sig skyldig i at have et seksuelt forhold til den 16-årige elev.

Anklage: Lærerinde gav elev blowjob og sendte nøgenbilleder
Anklage: Lærerinde gav elev blowjob og sendte nøgenbilleder

Anklagerne skulle efter sigende være gået med til at tage imod undskyldningen, fordi eleven næsten var 17 år – myndighedsalderen i Texas. Scherwitz indvilligede i at sende en skriftlig undskyldning til offeret, hans mor og det lokale skoledistrikt.

- Hvis det var en fyr, en mandlig lærer med en kvindelige studerende, ville det ikke være det samme, konkluderer Oscar Guttierrez, en anden elev på skolen.

Lovgivningen i Texas forbyder upassende forhold mellem lærere og elever, uafhængigt af alder. Scherwitz bliver nu anset som en dømt kriminel. Hun skal være hjemme på bestemte tidspunkter og skal holde sig fra mindreårige.


LÆS OGSÅ: Elev satte ild til sin lærerinde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kort efter hustruens død: USA's...
bt.dk
Drukneulykke ved Rødvig Stevns: Én...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Læge advarer: Alt for mange danskere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx