Af - 24/08-15 16:52; Opdateret: 24/08-15 17:04

To begår selvmord efter utroskabslæk: Firma udlover kæmpedusør på hackereTo begår selvmord efter utroskabslæk: Firma udlover kæmpedusør på hackere

To canadiere skal have taget sig selv af dage efter at have fået lækket sine oplysninger fra utroskabs-sitet Ashley Madison.

Bildstrecke im Grossformat »

To canadiske kunder hos utroskabssitet Ashley Madison skal angiveligt have taget deres eget liv efter at hackere har lækket deres personlige oplysninger fra det kontroversielle website.

Det oplyser canadisk politi.

Det skriver BBC.

Efterfølgende er utroskabs-sitet, der har base i Canada, grebet til lommerne for at få opklaret, hvem der har snaget i deres systemer.

- Jeg kan i dag bekræfte, at Avid Life Media tilbyder 500.000 dollar (2,4 mio. kroner) til enhver, der kan hjælpe med at identificere, arrestere og retsforfølge den, eller de, personer, der er ansvarlige for lækket af Ashley Madisons databaser, det siger Bryce Evans, der er fungerende stationschef hos politiet i Toronto.

Meddelelsen blev givet ved en pressekonference på politiets hovedkvarter i Toronto.

Politiet oplyser desuden, at medarbejderne hos utroskabs-sitet opdagede, at deres servere var blevet lænset på en spektakulær måde. Hackerne havde efterladt en særlig besked, der indeholdt AC/DC-sangen 'Thunderstruck.'

Hackerne har tidligere truet med, at de ville offentliggøre alle kundernes personlige oplysninger, såsom mail og kreditkortsinformationer, hvis ikke utroskabs-sitet drejede nøglen.

Ashley Madison forholdt sig dog afventende og det resulterede i, at hackerne gjorde alvor af truslerne.

Flere amerikanske medier - blandt andet teknologisiden Wired - skriver, at hackerne har lagt i alt 9,7 gigabyte data online.

Her gemmer sig blandt andet kreditkortoplysninger samt navne, adresser og e-mail-adresser på omkring 32 millioner brugere af utroskabssiden AshleyMadison.com.

Informationerne rækker tilbage til 2007, skriver Wired, der samtidig noterer, at mange af brugerne ser ud til at have opgivet falske adresser.

Det er cirka en måned siden, at hackerne fik adgang til brugernes data. På det tidspunkt hævdede Ashley Madison at have knap 40 millioner brugere, der angiveligt alle har søgt en hemmelig affære.

Siden er der gået spekulationer om, at bagmændene bag hacket er en tidligere ansat.

To store canadiske advokatfirmaer har desuden påtaget sig at sagsøge firmaet bag Ashley Madison for 3,7 mia. kroner på grund af de canadiere, der har fået krænket sine personlige oplysninger på grund af sitets ringe sikkerhed.

LÆS OGSÅ: TV: Mand der overraskede kone med graviditet var betalende bruger af utroskabssite

LÆS OGSÅ: Utroskabssite tilbyder panik-knap efter profil-afsløringer

LÆS OGSÅ: Utroskabssite hacket: Vil afsløre alle navne med nøgenbilleder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx