Af Ritzau - 31/08-16 10:07

Al-Shabaab dræbte 22 og sårede 55 i MogadishuAl-Shabaab dræbte 22 og sårede 55 i Mogadishu

Militante fra al Shabaab har taget skylden for bombeangreb nær Præsidentpaladset i Somalias hovedstad.

storybild

Somalisk soldat holder vagt efter et bombeangreb nær Præsidentpaladset i Mogadishu, Somalia, hvor 22 blev dræbt. Militante fra al Shabaab har taget skylden for angrebet, som både dræbte civile og soldater. (Billede: Scanpix/Mohamed Abdiwahab)

Antallet af dræbte ved et bilbombeangreb uden for Præsidentpaladset i Somalias hovedstad, Mogadishu, tirsdag er steget til mindst 22, oplyser politiet onsdag.

- Vi har fået bekræftede oplysninger fra forskellige hospitaler om, at mindst 22 døde og 55 blev såret. Blandt de dræbte er ofre, som døde på hospitalet af deres kvæstelser, siger en ledende politimand Mohamed Abdullahi.

Militante fra al Shabaab har taget skylden for angrebet, som både dræbte civile og soldater. To hoteller tæt på paladset blev beskadiget af bombeeksplosionen. Det ene af hotellerne, som besøges af mange embedsmænd, var det formodede mål for anslaget.

Der blev affyret skudsalver umiddelbart efter bombeeksplosionen.

Al-Shabaab er en militant, islamistisk bevægelse i Somalia, der blev dannet i 2006 på resterne af gruppen De Islamiske Domstole.

Den militante islamistiske gruppe, der har som målsætning at indføre sharialovgivning, fører guerillakrig og udfører terror mod Somalias regering. Gruppen blev drevet ud af Mogadishu i 2011 af en styrke fra Den Afrikanske Union.

Men islamisterne er forblevet en alvorlig trussel og har begået hyppige angreb, som har til formål at destabilisere landet og vælte regeringen.

De militante har taget skylden for adskillige bombeeksplosioner og skudangreb i sidste uge - blandt andet mod en populær strandrestaurant i Mogadishu, hvor mindst ti blev dræbt.

Ideologisk lægger al-Shabaab sig tæt op ad terrorbevægelsen al-Qaeda og blev i februar 2012 officielt terrornetværkets somaliske gren.

Al-Shabaab stod bag drabet på 76 personer på et fodboldstadion i Ugandas hovedstad, Kampala, i 2010.

Al-Shabaab har også taget skylden for angrebet i indkøbscentret Westgate i hovedstaden Nairobi i oktober 2013, hvor mindst 67 mennesker blev dræbt. Heriblandt flere vesterlændinge.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx