Af - 12/05-14 17:26; Opdateret: 12/05-14 20:41

Det er sgu pissehamrende sundt at bandeDet er sgu pissehamrende sundt at bande

Har du lyst til at sige sgu', fandme, fuck og forhelvede, så kør løs. Det er nemlig sundt, hævder forskere.

storybild

Jo værre du bander, jo bedre er det for dig. At bande er nemlig ikke blot en kedelig, ubegavet og grim vane, som salig Emma Gad hævdede.

- At bande er også et kreativt og emotionelt sprog, som gør os godt og får os til at føle os stærkere, hævder seniorlektor, Richard Stephens, der sammen med en gruppe andre forskere fra Keele Universitetet i Staffordshire har undersøgt bandeord gennem en årrække.

De britiske forskere og psykologer advarer mod at se ned på mennesker, der bander:

- Det er en fordom at tro, at de har en lav IQ eller bare ikke er i stand til at formulere sig. Tværtimod er det udtryk for et følelsesmæssigt rigt sprog, forklarer Richard Stephens, der blandt andet i et forsøg har bedt en gruppe forsøgspersoner om at spille en række stærkt aggressive videospil.

- Jo mere følelsesmæssigt engagerede vi er, jo stærkere og mere tabubelagte ord ønsker vi at bruge. Mens vi vokser op og bliver ældre lærer vi disse ord at kende, og når vi bruger dem i følelsesmæssige situationer, kan de hjælpe os til, at vi føler os stærkere, forklarede Richard Stephens i dag på en kongres for psykologer i Birmingham i England.

Ifølge Richard Stephens viser andre forsøg, som hans forskergruppe har udført, at mennesker, der udsættes for smerter, føler dem mindre, hvis de bliver bedt om at bande samtidigt med, at smerterne optræder.

-Jo stærkere vi bander, jo bedre får vi det - forudsat at vi ikke bander hele tiden, for så forsvinder effekten, uddyber Richard Stephens overfor Daily Mail.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Advarer mod kanelstænger: Der er...
bt.dk
Her er forskernes opskrift: Sådan...
bt.dk
Brøndby-ejer scorer kassen efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx