Af Webstud/AS - 01/11-17 07:44

iPhone X er 20 gange sikrere end Touch ID - men ikke for identiske tvillingeriPhone X er 20 gange sikrere end Touch ID - men ikke for identiske tvillinger

iPhone X er udkommet og den æstetiske telefon roses til skyerne. Der er dog stadig én sikkerhedsbrist. Den nye teknologi til ansigtsgenkendelse, Face ID, der skulle være 20 gange sikrere end Touch ID, kan manipuleres af identiske tvillinger.

storybild

Siden iPhone 5S udkom for fire år siden, er fingeraftryksscanneren Touch ID blevet brugt til at låse Apples telefoner op. Den æra slutter dog nu med udgivelsen af selskabets helt store flagskib, den netop udkomne iPhone X, skriver Mashable.

LÆS OGSÅ: Ekspert er voldsomt begejstret: Apple har overgået sig selv

iPhone X kan nemlig kun åbnes ved at scanne ejermandens ansigt gennem Face ID, hvilket er 20 gange mere sikkert end Touch ID, lover Apple, som estimerer, at der kun er en fejlhyppighed på én til én million, mod én til 50.000 ved brug af Touch ID.

LÆS OGSÅ: Skal du have en iPhone X? Så må du IKKE tabe den!

Nu har den skotske tech-blog Mashable testet teknologien på to par af mandlige, identiske tvillinger for at afgøre, hvilken af de biometriske teknologier, fingeraftryk og ansigtsgenkendelse, der fungerer bedst.

Forsøget viste, at Face ID ikke kan kende forskel på de identiske tvillinger, som blev testet, hvilket betød, at tvillingen kunne få fuld adgang til sin brors telefon, da brugerens ansigt fungerer som password på samme måde som Touch ID.

LÆS OGSÅ: iPhone 8 var ikke den største nyhed: Her er Apples helt store overraskelse

Du kan se testen herunder:

Et opslag delt af Mashable (@mashable) den

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
‘X Factor’-Rasmus vælter sig i tilbud...
bt.dk
Overrasket Wozniacki kan ikke tro...
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx