Af - 25/10-14 13:53

Dette billede gjorde 11-årig berømt: Nu får han dødstruslerDette billede gjorde 11-årig berømt: Nu får han dødstrusler

En 11-årige amerikansk dreng blev først berømt - og så berygtet, da hans far lagde et billede på Facebook. Se hele billedet, der udløste dødstrusler her.

storybild

En bare 11-årig jæger modtager nu dødstrusler efter, at der blev lagt et billede af ham på Facebook, hvor han poserer med sit seneste trofæ.

Selv om det ikke er ulovligt at skyde albino-bukken, er den et meget sjældent syn.

Kun én ud af 20.000-100.000 bliver født med den genetiske fejl, der giver vildtet sin unikke hvide farve, det skriver Huffington Post.

Det hele begyndte, da en stolt far fra Michigan i USA lagde et billede af sin søn op på det sociale medie Facebook. På billedet kunne man se den 11-årige Gavin, der stolt viste den nedlagte, 12-takkede buk frem.

Billedet af den unge jæger og den sjældne buk gik viralt. Det betød blandt andet, at familien modtog dødstrusler fra folk, der mener, at de skulle have ladet albinoen leve.


Først gjorde både far og dreng meget ud af at fortælle, at det var gået ordentligt til, da den 11-årige Gavin nedlagde sit bytte med sin jagtambrøst.

- Min far sagde: 'Tag en dyb indånding. Er du sikker på, at du kan klare det? Hvis du ikke er 100 procent sikker, så vil vi ikke bare såre den,' sagde den 11-årige til et lokalt medie før sagen eksploderede.

Afventer sin skæbne: Sjælden albino-delfin fanget
Afventer sin skæbne: Sjælden albino-delfin fanget

Drengen blev i lokale jægerkredse anset for lidt af en rockstjerne, andre ville også gerne have ram på det særlige hvide trofæ, der var kendt i lokalområdet.

Efterhånden som historien florerede på internettet blev tonen meget andet end anerkendende. Dyreelskere begyndte at skrive giftige beskeder i debatten om den unge jæger.

En har for eksempel skrevet, at det var den 11-årige selv, der skulle være blevet skudt med en pil.

Siden har faren enten fjernet billedet eller gjort det utilgængeligt for den brede offentlighed. familien selv er gået i flyverskjul som følge af den massive hetz.

En talsmand udtaler sig nu på familiens vegne.

- Det er en ting, når man er uenig med beslutningen om, at skyde den her buk. Men at gå efter en 11-årig dreng - det er ikke i orden, siger Jordan Browne, der også er tv-vært på et lokalt friluftsprogram.

Hjort spiller død: Giver jæger kæmpe chok
Hjort spiller død: Giver jæger kæmpe chok

Ifølge talsmanden spænder kritikken fra fra høfligt formulerede holdninger til deciderede dødstrusler.

Mange mener, at det var synd at skyde et så sjældent stykke vildt.

Det er ikke første gang, at internetbrugere raser over jægere, der viser deres nedlagte bytte frem på de sociale medier. En amerikansk cheerleader og storvildtsjæger fik også massiv kritik på grund af sine billeder.

I den amerikanske stat Michigan er der omkring to millioner hjorte, og jagten er en del af reguleringen af bestanden.

Selv om albino-bukken var en sjældenhed, mener talsmanden ikke, at der var noget
overvældende ved den.

- Folk, der er imod jagt, synes at mene, at albinoerne er steget direkte ned fra himlen og er guds gave til menneskeheden - men der er bare tale om en genetisk defekt, siger talsmanden Browne.

LÆS OGSÅ: Nettet raser: Se Spielberg posere med uddødt storvildt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde indebrændt: Forsøgte desperat...
bt.dk
Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx