Af - 19/04-16 06:37

Forslag: Giv bøder til skoler, der ikke tager mobning alvorligtForslag: Giv bøder til skoler, der ikke tager mobning alvorligt

Skoler skal straffes økonomisk, hvis de ikke griber ind overfor mobning.

storybild

Skoler skal have bøder, hvis ikke de yder en ordentlig indsats mod mobning, lyder det fra videnskabsminister. (Billede: Polfoto/AP)

Rigtig mange børn bliver hver dag mobbet i skolen, og selvom problemet har eksisteret i årtier, har indsatserne mod mobningen ikke båret frugt.

Det samme billede ser de i Norge, og her har regeringen nu fremlagt en ny strategi mod mobning, der blandt andet skal betyde økonomiske sanktioner mod skoler, der ikke lever op til deres ansvar i bekæmpelsen af mobning.

16-årige Jens: - Vi skal have en ny mobbelov
16-årige Jens: - Vi skal have en ny mobbelov

- Mange børn bliver mobbet hver dag. Det er utrolig hårdt for den enkelte, men det er også et alvorligt socialt problem. Ingen skal kunne afvise det, og ingen skal kunne sige, at de ikke vidste det eller undlade at gribe ind, siger den norske videnskabsminister Thorbjørn Røe Isaksen, ifølge tv2.no.

Den norske regering vil have, det skal være muligt at give bøder til skoler, der ikke yder en ordentlig indsats mod mobning, og så vil de styrke kompetencerne hos voksne, der arbejder med børn og unge.

Derudover skal ofre for mobning have et bedre sikkerhedsnet, der gør det lettere og hurtigere at klage, hvis skolen svigter.

- Både elever og forældre skal vide, hvad de kan forvente fra deres skole, og hvordan de kan komme videre med sagen. Til efteråret vil vi lancerer en portal, der nemt forklarer forældre og børn, hvad de kan gøre, hvis nogen udsættes for mobning, siger Thorbjørn Røe Isaksen, ifølge tv2.no.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx