Af - 19/04-14 21:49; Opdateret: 19/04-14 22:18

Østrigske skolepiger mistænkt for at være hellige krigere i SyrienØstrigske skolepiger mistænkt for at være hellige krigere i Syrien

De østrigske myndigheder mener, at pigerne er lokket til Syrien, hvor de nu er hellige krigere.

storybild

Forældrene til henholdsvist Samra Kesinovic (til venstre) og Sabina Selimovic (til højre) frygter, at deres døtre er lokket til Syrien for at kæmpe for de radikale islamister. (Billede: Interpol)

Samra Kesinovic (16 år) og Sabina Selimovic (15 år) har været meldt savnet af deres forældre i Østrig siden den 10. april.

Nu har Interpol også efterlyst dem internationalt, og man frygter, at de to teenagere er lokket til Syrien for at slås for islamistiske rebeller, skriver Austrian Times.

Terrorsigtet er varetægtsfængslet
Terrorsigtet er varetægtsfængslet

De to piger har skrevet på deres Facebook-profiler, at de skal giftes, så de kan blive "hellige krigere". De østrigske myndigheder tror, at Samra og Sabina er at finde i islamistiske træningslejre.

Det er via de to pigers Facebook-profiler, at billederne af dem iført tørklæder er blevet offentliggjort. De har iøvrigt også skrevet det bekymrende budskab, at "døden er vores mål". De har ikke været i kontakt med forældrene, siden deres forsvinden, men de har dog været i kontakt med venner på det sociale medie.

Til dem har de sagt, at de aldrig bliver fundet igen.

Medie: Dansk top-jihadist dræbt i Syrien
Medie: Dansk top-jihadist dræbt i Syrien

Forældrene oplyser, at pigerne begyndte at gå i en moske, der er drevet af en angiveligt radikal imam, inden de forsvandt.

Pigernes fædre er angiveligt rejst udenlands for at lede efter deres døtre, der nu ser ud til at blive brugt som PR-materiale for en gruppering af radikale islamister i Syrien.

De to piger er ifølge Die Krone Zeitung sidst set i lufthavnen på vej til Adana i Tyrkiet.

Selvsamme medie skriver, at pigerne efterlod et brev til deres forældre, hvor der stod:

- Vi er taget til Syrien for at kæmpe for Islam. Vi ses i Paradis.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx