24/07-14 21:36

Så mange er døde i Gaza i dagSå mange er døde i Gaza i dag

Det samlede dødstal er nu oppe på 788 mennesker i Gazastriben, mens 32 israelere er dræbt de seneste 17 dage.

storybild

(Billede: Polfoto)

Konflikten mellem Hamas og Israel kostede torsdag yderligere 93 mennesker livet i Gazastriben.

En FN-drevet skole, hvor hundredvis af palæstinensiske civile befandt sig, blev ramt af artilleri fra israelske kampvogne, og 15 personer blev dræbt. Angrebet på skolen i Beit Hanoun-bydelen var blot ét af mange i Gaza i løbet af torsdagen.

Det bringer det samlede dødstal på palæstinensisk side op på 788 personer, siden den nuværende konflikt begyndte for 17 dage siden, oplyser palæstinensiske hospitalskilder.

Israel: Æsel sendt på 'selvmordsmission' eksploderede
Israel: Æsel sendt på 'selvmordsmission' eksploderede

Blandt de dræbte i torsdagens angreb på FN-skolen var både kvinder og børn samt en FN-ansat, fortæller FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, der har fordømt angrebet.

I alt meldes 93 dræbt torsdag i Gazastriben, mens den israelske hær ikke har mistet nogen soldater det forløbne døgn og derfor stadig kan opgøre sit samlede tabstal til 32 soldater.

Det er dog det største tab for den israelske hær siden krigen mod Hizbollah i Libanon i 2006.

Foruden de mange dræbte i konflikten, er omkring 5000 personer blevet såret.

USA's udenrigsminister, John Kerry, er i Mellemøsten for at presse parterne til at indgå en våbenhvile. Men han er ved at miste tålmodigheden og har ikke planer om at blive i området meget længere.

- Der er stadig lang vej til fred mellem parterne, så hans fokus er nu at finde en løsning, som begge sider kan acceptere, sagde en talsmand for John Kerry.

- Men han er her ikke i ubegrænset tid, og i den nærmeste fremtid vil han beslutte, om der er vilje til at nå en aftale om en våbenhvile, tilføjer han ifølge AFP.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx