Af - 17/04-16 18:21

Selvtægtsgruppe på flygtningejagt i Øresund: Dansk politi rykker ikke udSelvtægtsgruppe på flygtningejagt i Øresund: Dansk politi rykker ikke ud

En svensk gruppe sejler rundt i Øresund og udøver selvtægt ved at forsøge at stoppe smuglere i at sejle flygtninge fra Danmark til Sverige. Dansk politi vil umiddelbart ikke reagere.

storybild

Efter indførelsen af kontrol, når man krydser Øresundsbroen, så er en selvtægtsgruppe hoppet i bådene for at stoppe potentielle illegale flygtninge, der krydser Øresund i båd fra Danmark til Sverige. (Billede: Polfoto/Frandsen Finn)

De kalder sig selv for Nationell Framtid (National Fremtid, red.) og sejler for tiden rundt i Øresund i et forsøg på at standse flygtninge i at nå Sveriges kyster med både fra Danmark.

Det kan det russiske medie Russia Today berette om.

Rigspolitiet kender ikke til selvtægtsgruppen og har derfor ikke kommentarer til, hvad lige netop den gruppe laver i det dansk-svenske farvand.

Forsker: Svenske ekstremister griber til selvtægt
Forsker: Svenske ekstremister griber til selvtægt

- Når det ikke er vildere, end det lyder til at være, så vil vi umiddelbart ikke på nuværende tidspunkt reagere på situationen. Men vi vil holde øje med situationen, og hvis den udvikler sig, så reagerer vi selvfølgelig ud fra det, siger kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet, Michael Skov Jensen, til metroxpress.

Ekspert advarer: Hold dig fra selvtægt
Ekspert advarer: Hold dig fra selvtægt

Nationell Framtid fortæller Russia Today, at de ikke er tilfredse med det stigende antal flygtninge, som Sverige har modtaget, og at det er derfor, de reagerer. Med indførelsen af kontrol ved Øresundsbroen er de sejlet ud i sundet, hvor de vil ‘fange’ smuglerne på åbent hav.

Michael Skov Jensen påpeger, at selvtægt som udgangspunkt er noget, man skal holde sig langt fra, og at politiet fraråder det.

Klappede kniv-mand ned med baseball-bat
Klappede kniv-mand ned med baseball-bat

Se Russia Todays indslag med selvtægtsgruppen her:

LÆS OGSÅ: Politi til morder: Meld dig, du risikerer selvtægt!

LÆS OGSÅ: 15 DSB-tog kan have fragtet flygtninge uden id over Øresund

LÆS OGSÅ: Varmefølsomt udstyr skal spore fodgængere i Øresundstunnel

LÆS OGSÅ: Svenske politikere: Regering skader forhold til Danmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx