30/01-16 16:50

Svensk flygtningepolitik granskes af forfatningsudvalgSvensk flygtningepolitik granskes af forfatningsudvalg

Der peges fingre i Riksdagen i Stockholm. Partierne giver hinanden skylden for flygtningeproblemerne.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Nicklas Blom)

Først meldte det konservative svenske parti Moderaterna den svenske statsminister, Stefan Löfven fra Socialdemokraterne, til Riksdagens forfatningsudvalg (KU), fordi han efter Moderaternas mening har håndteret flygtningekrisen meget ringe.

Det betyder, at udvalget skal gennemgå regeringens håndtering af flygtningeproblemerne.

Socialdemokraterne lod sig imidlertid ikke gå på af denne anmeldelse, for partiet gik fredag til KU og bad udvalget om at gennemgå den forrige regerings optræden i flygtningepolitikken.

Denne regering havde Moderaterna daværende leder, Fredrik Reinfeldt, som statsminister. Det var ham, der på et tidspunkt betegnede Sverige som en "humanitær stormagt".

MEDIE: Danmark overdriver asyludgifter
MEDIE: Danmark overdriver asyludgifter

Lørdag fortsætter politikerne med at sætte forfatningsudvalget i arbejde, for nu har det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna (SD) anmeldt begge partier.

- I en vis forstand har både den nuværende og den tidligere regering ansvar for den situation, der er opstået, siger Jonas Millard, medlem af Riksdagen for SD.

- Vi mener, at det er rimeligt, at anmeldelsen samles i én anmeldelse, og så skal det, der er sket, udredes, tilføjer han og fortsætter:

- Efter mange år med forsømmelse er det ansvarsløse masseindvandringsprojekt nu endelig blevet afsløret for det, som det er. Nemlig en hidtil uset, kapitalmæssig og samfundsmæssig ruin.

Jonas Millard siger videre, at hans parti vil sende et helt batteri af spørgsmål om både den nuværende og den tidligere regerings optræden.

Øresundsbroen sætter rekord med 19.300 biler per dag
Øresundsbroen sætter rekord med 19.300 biler per dag

Desuden vil de indkalde både Stefan Löfven og Fredrik Reinfeldt til at svare på spørgsmål i forfatningsudvalget.

I 2015 modtog Sverige 160.000 asylansøgninger, og det er så mange, at samfundet er kommet under voldsomt pres.

Sverige har blandt andet indført grænsekontrol. De er meldinger om vold på asylcentre, og fredag aften var der optøjer i Stockholm, da omkring 100 maskerede mænd gik til angreb på udlændinge.

LÆS OGSÅ: Danmark godkender næstflest asylansøgninger i EU

LÆS OGSÅ: Opgaven med afviste asylansøgere er til at overskue

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx