Af Ritzau - 27/03-17 18:46

Politi: Intet peger på IS-forbindelse ved London-angrebPoliti: Intet peger på IS-forbindelse ved London-angreb

Britisk politi har ikke klarlagt, hvorfor bilist foretog onsdagens angreb i London, hvor fire blev dræbt.

storybild

Et hav af blomster pryder fortovet udenfor Palace of Westminster i London, hvor Khalid Masood i sidste uge dræbte fire mennesker og sårede flere andre. (Billede: Scanpix/Chris J Ratcliffe)

Britisk politi har ikke fundet bevis på, at Khalid Masood, som stod bag angrebet i London i sidste uge, havde forbindelser til Islamisk Stat eller al-Qaeda.

Det oplyser politiet i London ifølge BBC og Reuters.

Der er ifølge politiet tegn på, at han interesserede sig for jihad (hellig krig). Men det står ikke klart, hvorfor Masood gennemførte onsdagens angreb.

Angrebet rummer "ekko af Islamisk Stat-lederes retorik, når man ser på metoden og angreb på politi og civile," siger Neil Basu, der er koordinator for det britiske politis terrorbekæmpelse.

- Men på nuværende tidspunkt har jeg ikke noget bevis for, at han drøftede det med andre, siger Basu ifølge Reuters.

- Jeg ved, hvornår, hvor og hvordan Masood begik sine forbrydelser. Men nu skal jeg vide hvorfor, lyder det i en udtalelse fra terrorspecialisten.

Masood sad i fængsel i 2003, men der er ikke noget der tyder på, at han blev radikaliseret ved den lejlighed, tilføjer Neil Basu.

Den 52-årige britiskfødte mand har flere domme bag sig, blandt andet for grov vold. Men han har aldrig været dømt for en terrorrelateret forbrydelse.

Han kørte onsdag i sidste uge ind i en folkemængde på Westminster Bridge ved det britiske parlament Westminster i London.

Med en fart på helt op mod cirka 120 kilometer i timen kørte Masood sin bil ind i folk på broen. To blev dræbt på stedet, og en tredje er siden død af sine kvæstelser. Omkring 50 blev såret.

Efter at have kørt bilen ind i et hegn ind mod Westminster løb Masood gennem porten til parlamentet og stak en politibetjent ihjel, inden han selv blev skudt og dræbt af politiet.

Ifølge BBC er 13 mennesker stadig hospitalsindlagt mandag.

Britisk politi anser angrebet for at være terrorisme.

Politiet navngav først angrebsmanden som Khalid Masood, men fredag angav de hans rigtige navn som Adrian Russell Ajao.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx