Af - 12/01-17 14:25

Er dommedag nær? Uhyggelig profeti er gået i opfyldelseEr dommedag nær? Uhyggelig profeti er gået i opfyldelse

En 500 år gammel dommedagsprofeti udspiller sig lige nu i den italienske by Salento.

storybild

For cirka 500 år siden skrev astrolog og filosof Matteo Tafuri en dommedagsprofeti i sin dagbog, som viser sig at udspille sig lige nu.

To dage med sne, to lyn fra himmelen og jeg ved, at verden vil ende

Sådan lyder et uddrag af den spådom, der står skrevet i Tafuris dagbog, som forskere for ganske nylig kom i besiddelse af.

Sne er et uhyre sjældent fænomen i det sydlige Italien, hvorfor Matteo Tafuri mente, at to kontinuerlige dage med isnende kolde vejrforhold kun kunne betyde én ting: Jordens endeligt.

Nu er Matteo Tafuris spådom imidlertid gået i opfyldelse, men om det betyder dommedag, må vi vente med at se. I hvert fald er der faldet så meget sne i netop den italienske by Salento, at byens skolelever har holdt snefri og adskillige er døde af kulde.

Sådan ser stranden i Salento ud normalt:

Sådan ser stranden i Salento ud nu:

Matteo Tafuri levede fra 1492-1582 og var en af de mest fremtrædende personligheder i den italienske Apulien-region i det 16. århundrede. I en lang periode var han anklaget for at udøve magi og han døde som en ensom mand.

Det er langt fra første gang, at der er forudsagt dommedag på baggrund af både datoer, spådomme og kaffegrums, så lad os håbe, at vi endnu engang slipper med skrækken.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK klar til returopgør: Her er...
bt.dk
Han filmede sig selv have sex med en...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx