Af - 06/12-14 11:02; Opdateret: 06/12-14 11:14

Mystisk sygdom: Addies hjerne svinder ind - får julekort fra hele verdenMystisk sygdom: Addies hjerne svinder ind - får julekort fra hele verden

Selvom Addie Fausett kun er seks år, bliver dette sandsynligvis hendes sidste jul. Hendes historie får verdensomspændende opmærksomhed.

Bildstrecke im Grossformat »

6-årige Addie ligger træt og glad på gulvet omgivet af hundredvis af julekort. Kortene er fra vildt fremmede mennesker fra hele verden, som alle er rørt af den lille piges historie.

- Hun har altid elsket jul. Det har været virkelig hårdt, fortæller Addies mor Tami Fausett til ABC News.

TV: Sød pige tager konsekvensen af irriterende hår
TV: Sød pige tager konsekvensen af irriterende hår

Addie Fausett fra Utah, USA, lider af en ukendt sygdom, og lægerne mener, at denne jul med alt sandsynlighed bliver hendes sidste. På trods af gennemgående tests og prøver kan lægerne ikke finde ud af, hvad der får Addies krop til svinde ind.

- Jeg bliver så vred over, at de ikke kan finde ud af, hvad der er galt. Hvad der tager min lille pige fra mig. Jeg ved, at selvom de fandt ud af, hvad det var, ville de ikke kunne gøre noget for at stoppe det, siger Tami Fausett.

Sidste år viste en MRI-scanning, at Addies hjerne svinder langsomt ind, og at hendes atrofi allerede nu er på et kritisk stadie.


Addie er til tjek på hospitalet 2-3 gange om ugen (Privatfoto)

Mor til 'verdens smukkeste pige': - Hvis du ser sex, må du være pædofil!
Mor til 'verdens smukkeste pige': - Hvis du ser sex, må du være pædofil!

Stoppede med at vokse
Da Addie var tre år gammel, opdager Tami, at hendes datter var stoppet med at vokse. Og da hun nærmede sig fire år faldt hun helt uden for vækstkurven.

- Vi tog hende til læge, fordi hendes opførsel ændrede sig, og hendes hænder rystede, fortæller Tami Fausett.

Addie har aldrig vejet mere end 11 kilo, og her i ugerne op til jul, har hun haft sværere ved at tale.

- Hun er et glad barn, men mange dage græder hun dagen lang. Jeg ved ikke, om det er smerte, fordi hun har svært ved at kommunikere eller har det dårligt, siger den 29-årig mor.

Skandalen afsløret 10 år senere: Blev forbyttet på fødegangen
Skandalen afsløret 10 år senere: Blev forbyttet på fødegangen

Julekort fra hele verden
For at muntre sin datter op har mor Tami offentligt efterspurgt 'et livs forbrug af julekort' til sin datter. En appel, som hun i første omgang ikke troede meget på, men som pludselig blev opsnappet på sociale medier og nu er gået verden rundt.

- Hun elsker det. Hun sidder bare og smiler. Og nogle af dem er hendes 'kærester'. En lille dreng, skrev at han var hendes kæreste og til en anden sagde hun: 'Det her er min kæreste', fortæller Tami Fausett om sin datters glæde ved kortene, som er et af de eneste lyspunkter lige nu.

- Hun har ikke mulighed for at komme ud at lege, så vi tænkte, at hvis alle nu sendte hende et kort, kunne vi fortælle hendes venner, at det gjorde hendes jul lidt bedre, siger Tami Fausett.

TV: Hovsa - lille pige lukker et noget 'eksotisk' kæledyr ind i huset
TV: Hovsa - lille pige lukker et noget 'eksotisk' kæledyr ind i huset

Organisationen Children and the Earth , som har koordineret moren appel, har set breve sendt fra hele verden: Filippinerne, Tyskland, Saudi-Arabien, Canada og flere amerikanske stater.

- Jeg hænger dem op på væggen, men jeg bliver nødt til at finde på noget nyt. Mit hus er ikke stort nok, siger mor Tami.

Udover Addies mytiske sygdom, må familien også lide under tabet af børnenes far, som på tragisk vis mistede livet i en ulykke i sidste weekend.

- Vi er overvældet over den kærlighed, støtte og julekort, som bliver sendt deres vej. Det er utroligt! Vi ville elske, hvis julekortene blev ved med at komme, og så er vi også på udkig efter donationer til benzin og hotelophold for Addie nuværende medicinske behandlinger, skriver Jen Rogers, frivillig hos Children and the Earth, i en mail til metroxpress.

- Vi vil gerne takke alle over hele verden for at opfylde den sødeste lille piges ønske.

Kunne du tænke dig at sende et julekort til Addie, kan du gøre det på adressen:

ADDIE LYNN AND SISTERS
BOX 162
FOUNTAIN GREEN , UTAH
84632
USA

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx