Af - 30/05-14 14:16

Rekord i strøm af bådflygtninge til SyditalienRekord i strøm af bådflygtninge til Syditalien

Illegale afrikanere, arabere og syrerer flygter til Europa som aldrig før, advarer de italienske myndigheder, der frygter, strømmen bliver endnu voldsommere i sommerens løb.

storybild

Illegale afrikanere, arabere og syrerer flygter til Europa som aldrig før, advarer de italienske myndigheder, der frygter, strømmen bliver endnu voldsommere i sommerens løb. (Billede: Polfoto)

Antallet af illegale immigranter, som trodser det farlige hav mellem Afrika og Italien og når frem til Europas kyster, er steget voldsomt.

Det rapporterer BBC, som oplyser, at Italien alene har modtaget 25.650 flygtninge siden januar, og at det samlede antal flygtninge, som er nået frem til Europa vurderes til at være på mindst 60.000 mennesker, når man medtæller syv andre mindre trafikkerede ruter til Europas kyster.

Tusinder af bådflygtninge fiskes lige nu op af  Middelhavet
Tusinder af bådflygtninge fiskes lige nu op af Middelhavet

Ifølge den italienske regering overstiger antallet af bådflygtninge allerede nu, hvad der ankom i hele 2011, som var præget af det Arabiske Forårs akutte flygtningestrømme, hvor der i alt var ankommet 140.000 ved årets udgang.

- Hvis trenden fra de seneste fire måneder fortsætter og med sommeren, som kommer nu, er der stor sandsynlighed for, at vi vil se endnu højere tal end i 2011, advarer Gil Arias Fernandez, direktør for EU's grænsemyndigheder til BBC.

800 bådflygninge reddet i nat i Middelhavet
800 bådflygninge reddet i nat i Middelhavet

Ifølge BBC kommer størstedelen af flygtningene til Italien fra Libyen, men stammer oprindeligt fra Syrien, Afghanistan og Vestafrika. Og i Libyen venter mange flere lige nu på at komme afsted - en vurdering lyder på at 300.000 står på spring til at komme afsted, nu hvor vejret bliver bedre og rejserne mindre farlige.

Italiensk læge: Det sværeste var de døde børn
Italiensk læge: Det sværeste var de døde børn


Men også i Frankrig, nemlig i havnebyen Calais har BBC fundet en stigning i flygtninge, som angiveligt især kommer fra Vestafrika, Iran og Pakistan

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kioskejer sigtet for grov vold: Slog...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Lavede kæmpe brøler mod Messi:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx