15/10-17 12:52

Paven har givet den katolske kirke 35 nye helgenerPaven har givet den katolske kirke 35 nye helgener

Der er 30 martyrer blandt nye helgener - deriblandt præster, som blev dræbt i 1645 af hollandske calvinister.

storybild

Rom. Pave Frans har søndag givet den katolske kirke 35 nye helgener. Næsten alle er martyrer fra tidligere århundreder, skriver AP.

Paven, som ofte klager over forfølgelser af kristne i den moderne verden, ledte søndag en kanoniserings-gudstjeneste i Peterskirken.

Blandt helgene er der tre børn, som tilhørte de oprindelige indbyggere i 1500-tallets Mexico, og som blev martyrer for deres katolske tro.

De to sidste nye helgener var en præst fra Spanien, som levede i det forrige århundrede, og en italiensk præst, som døde i 1739.

Pave Frans, som blev den katolske kirkes overhoved i 2013, har gentagne gange hyldet kristne, som har lidt eller er blevet dræbt for deres tro i den moderne æra - navnlig i Mellemøsten.

Kanonisering eller helgenkåring er, når en afdød person optages i den romersk-katolske kirkes officielle helgenfortegnelse. Det foregår i Peterskirken i Rom ved en ceremoni, som kun kan foretages af paven.

Men forud ligger en lang proces. Som regel skal der gå mindst fem år fra kandidatens død, til processen kan gå i gang.

For at gøre sig fortjent til helgenstatus, kræver det som regel, at personen har stået for to mirakler, som er godkendt af Vatikanet.

Paven kan dog se gennem fingre med både kravet om to mirakler og de fem års ventetid. For eksempel gik der kun ét år fra Moder Teresa døde i 1997, til forberedelserne til hendes helgenkåring gik i gang.

/ritzau/AP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Forskere bag vild kræft-opfindelse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx