26/07-17 00:47; Opdateret: 26/07-17 01:46

Rapport: Nordkorea kan have atomvåbenmissil klar næste årRapport: Nordkorea kan have atomvåbenmissil klar næste år

Nordkorea er langt længere fremme med dets missilprogram, end analytikere hidtil har troet, viser ny rapport.

storybild

Washington D.C.. Så tidligt som næste år kan Nordkorea have et interkontinentalt ballistisk missil, der er i stand til at transportere atomvåben, klar.

Det vurderer Pentagons egen efterretningstjeneste, DIA (Defense Intelligence Agency), i en fortrolig rapport.

Dermed er tidslinjen, for hvornår det nordkoreanske styre kan ramme amerikanske byer med atomvåben, krympet dramatisk.

Det skriver avisen The Washington Post.

Den nye vurdering kommer i kølvandet af et stigende antal nordkoreanske missiltest, der "har illustreret overraskende teknologiske fremskridt af landets atomforskere i et hidtil uset højt tempo", skriver avisen.

I den nye vurdering skærer de amerikanske efterretningsfolk således to år af prognosen, for hvornår Nordkorea kan være klar med et missil, der kan bære et atomvåben hele vejen til USA.

Vurderingen øger presset på amerikanske og asiatiske ledere for at standse Nordkoreas fremskridt.

USA's præsident, Donald Trump, lovede under et besøg i Polen tidligere i juli at konfrontere det nordkoreanske styre og på det kraftigste opfordre det til at standse sin udvikling af missiler.

DIA konkluderer i sin rapport, at Nordkorea vil være i stand til at producere et "pålideligt, kernekompetent program for ICBM (intercontinental ballistic missile)" i løbet af 2018.

Det betyder ifølge militære efterretningsfolk fra USA, at programmet næste år vil gå fra prototype til samlebånd. Ifølge embedsmændene er Nordkorea kun måneder fra en reel industriproduktion.

- Nordkoreas seneste test af et interkontinentalt ballistisk missil og dens indflydelse på vores vurdering understreger den trussel, som Nordkoreas atomprogram udgør for USA og for vores allierede i regionen og i hele verden.

- Efterretningsvæsenet følger nøje den voksende trussel fra Nordkorea, udtaler Scott Bray fra Office of the Director of National Intelligence (Odni), som leder de amerikanske efterretningstjenester, i en erklæring ifølge The Washington Post.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
Kæmpe studie: Sodavand, fritter og...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx