Af - 03/04-15 16:55

Din medicin hører ikke til på wc'et: Her skal du opbevare denDin medicin hører ikke til på wc'et: Her skal du opbevare den

De fleste har det til at stå et sted, hvor der er meget fugt, men det skal man undgå.

storybild

(Billede: Polfoto)

Rigtig mange har placeret deres medicin i et skab ude på badeværelset. Men det må hellere straks blive fjernet. Medicinskabet er nemlig ikke egnet til medicin – sjovt nok.

Medicinen skal faktisk helst ikke opbevares ude i badeværelset.

- Toiletter er nok det værste sted udover lige i køkkenet at have medicin. Vi har en masse fugt derinde, og nogle gange kan fugt virkelig forstyrre stabiliteten i medicinen, siger Heather Free, der er farmaceut og talsmand for organisationen for amerikanske farmaceuter, til Buzzfeed.

Hun forklarer, at det simpelthen gør medicinen mindre effektiv og kan have spor af skimmel ved at stå i badeværelset på grund af den høje luftfugtighed.

- Nogle gange er badeværelset et fantastisk sted for skimmel. Og du ønsker virkelig ikke skimmelsvamp vokse i den medicin, som du indtager, lyder det fra Heather Free, der også fortæller, at det ikke skal stå i nærheden af sollys:

Fascinerende forskning: Andres afføring kan helbrede dig
Fascinerende forskning: Andres afføring kan helbrede dig

- Hvis du har et vindue, og solen stråler direkte ind på medicinen, så kan varmen ændre stabiliteten på medicinen.

Visse personer har også medicin til at stå i køleskabet, men det er også en dårlig ide, da det kan blive ramt af fugt her ligesom på badeværelset. Men hvor skal man egentlig så stille det?

Ifølge farmaceuten er det bedste sted i en skuffe på soveværelset. Her er det nemlig tørt, og temperaturen holder sig rimelig stabilt.

Det kan dog vise sig, at nogle typer medicin har bedst af at blive opholdt et helt andet sted, hvis du har børn eller kæledyr.

Unge er vilde med at være forsøgsdyr
Unge er vilde med at være forsøgsdyr

Der kan nemlig være en risiko for, at de kan få fat i det. Derfor vil det være bedst at placere medicinen et aflåst sted, forklarer Heather Free.

Men den mest sikre måde at finde ud af, hvor medicinen skal stå, er at spørge farmaceuten/apotekeren. De vil nemlig kunne give dig den helt rigtige information omkring, hvor det skal placeres.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx